spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ercan 25 yıllığına özel bir şirkete devrediliyor

Seçtiklerimiz

Ercan Havalimanı yarından itibaren 25 yıllığına özel bir şirkete devrediliyor. Ercan Havalimanı’nın özelleştirilme ihalesini kazanan Taşyapı İnşaat’ın Başkanı Emrullah Turanlı, borcunun 100 milyon Euro’luk kısmını geçtiğimiz hafta ödemişti.

Turanlı ve ortaklarına yarın teslim edilecek Ercan Havalimanı’nda özellikle “geliş” tarafındaki tuvaletler pislikten geçilmiyor.

Erkekler tuvaletinde çeşmeler, pisuvarlar kırık. Dün sabah Pegasus Havayolları ile Londra’dan gelen yolculardan bazıları, tuvaletlerin içler acısı olduğunu söyledi.

Kıbrıs muhabirlerinin görüntülediği tuvaletlerde çöplerin dolup taştığı, yerlerin silinmediği, pisuvarların kırık olduğu ve kırık olan yerlerin naylonlarla bağlandığı saptandı.

Tuvaleti kullanan bir yolcu, “iyi ki özelleştiriyoruz” derken, bir diğer yolcu, “lütfen yazın, leş gibi kokuyor ve hemen dibinde restoran var” diye ekledi.

Yarın Ercan’ı devralacak olan Taşyapı İnşaat ve ortakları en az dört yıl bu havaalanını kullanmayı sürdürürken, 900 metre Güney istikametine yeni bir havaalanı inşa edecek.

Emrullah Turanlı geçtiğimiz gün başbakanlıktaki törende, ihale bedelinden 100 milyon Euro’luk bir kısmını ödediklerini, ayrıca 225 milyon Euro’nun da ödenmeye başlanacağını söylemişti.

İhalenin sadece 325 milyon Euro’dan ibaret olmadığını da hatırlatan Turanlı, önümüzdeki 25 yıl boyunca KKTC’ye 400 milyon Euro para aktaracağız” demişti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de Ercan’ın KKTC’nin en önemli ihalelerinden biri olduğunu söylemişti.

Ercan Havalimanı’nda sadece tuvaletler değil, pasaport control dışında kalan giriş ve geliş bölümlerindeki metal koltuklar da içler acısı durumda. Neredeyse tümünün boyaları dökülmüş ve üzerlerinden pas akıyor.

Havaalanının üst katındaki tuvaletler ise yıllar önce inşaat sırasında hatalı yapıldığı için hiç bir zaman kullanılamadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika