spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ensarullah Aden Havaalanı’nı bir kez daha ele geçirdi

Seçtiklerimiz

Yemen Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise ordunun ve Halk Komitelerinin ülkenin kuzeydoğusundaki Marib’te yer alan iki bölgeyi ele geçirdikleri ifade edildi.
 

Öte yandan IŞİD twitter sayfasından yayınladığı resimlerle yeniden Yemen saflarına döndüğünü gösterdi. Yemen’de Şa’b El-Aydarus bölgesinde Halk Komitelerine ve Yemen ordusuna karşı savaşan IŞİD’in görüntülerinde ayrıca bir grup esir de gözleri ve elleri bağlı bir şekilde küçük bir odaya kapatılmış gözüküyor.

 

Suud koalisyonunun saldırıları ise devam ediyor. Koalisyon Saada’daki 7 ayrı bölgeye saldırı düzenledi. Saldırılar sonucunda 2 kadın hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

 

Marib’te ise koalisyon uçakları Şale’yi ve Safir’deki boru hattını hedef aldılar. Saldırı Yemen Savunma Bakanlığı’nın El-Kaide mensubu 15 kişiyi esir ettiklerini açıklamasından birkaç saat sonra gerçekleşti.

 

Suud sınırında ise Yemen ordusu ve Halk Komiteleri 10’dan fazla füzeyle Suud’un Melhame, Cizan ve diğer bazı bölgelerini hedef aldı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika