spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Engellilerin ‘yamaç paraşütü’ keyfi

Seçtiklerimiz

Türkiye Beyazay Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilen ”Aşmak için Hareket” Projesi kapsamında Samsun’daki engelliler için yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. 
 
 
19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Derneği yamaç paraşütü sporcularının katkı sağladığı etkinlikte görme, işitme ve ortopedik engelliler yamaç paraşütü yaptı.
 
 
Canik ilçesindeki Gültepe mevkisinde toplanan Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi üyelerine önce 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Yamaç Paraşütü Pilotu Ulukan Abacı tarafından yamaç paraşütü ile uçuşlar hakkında bilgi verildi. Teknik sunum ve eğitimlerin ardından engelliler uzman yamaç paraşütü pilotu eşliğinde tandem uçuşlarını (uzman pilot ve yolcunun yaptığı çift kişilik uçuş) gerçekleştirdi.
 
 
Beyazay Derneği Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli bireylerin sosyal hayattan kopmamaları ve farklı bir etkinlik gerçekleştirmek için yamaç paraşütü uçuşları düzenlediklerini söyledi.
 
 
Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini belirten Akbulut, ”Engelli üyelerimize farkındalık yaşatmak için yamaç paraşütü ile uçmalarını sağladık. Bugün 10 engelli üyemizi yamaç paraşütü ile uçurmanın keyfini yaşadık. Engelli ve engeli olmayan bireylerin kaynaşması, bir arada olmasını sağladık.” diye konuştu.
 
 
19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Ulukan Abacı, her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğuna işaret ederek, sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirtti.
 
 
Yamaç paraşütü yapan Beyazay Derneği üyeleri de etkinlikten keyif aldıklarını ve çok heyecanlandıklarını dile getirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika