spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Enfidha Havalimanı’nda kargo uçuşları başladı

Seçtiklerimiz

TAV açıklamasına göre, havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları bünyesinde bulunan TAV Tunisie, UPS-Express Lojistik’in kargo uçuşlarına hane sahipliği yapmaya başladı. Enfidha-Hammamet Havalimanı ile Köln (Almanya) ve Valetta (Malta) arasında haftada 5 defa tertip edilecek olan seferlerin günlük uçuş kapasitesi ise 20 ton olacak. TAV Afrika’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Haluk Bilgi konuya ait değerlendirmesinde, "TAV Tunisie olarak, Enfidha-Hammamet Havalimanı’nda stratejik konumu ve çağdaş ekipman ve tesisleriyle Tunus ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacak UPS-Express Lojistik ile ortaklık kurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bununla beraber , Tunus alış-veriş borsasının tanıtımına muavin olmak ve Tunus’u uluslararası düzeyde önemli bir ticari merkez haline getirmek için her türlü imkânı ve tesisi seferber ederek çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ortaklığımız Tunus ekonomisi için kıymetli bir hazine haline gelecektir"

UPS-Express Lojistik İcra Kurulu Başkanı Anis Riahi ise "Tunuslu işletmecilerin hızlı teslimat taleplerini karşılamayı ve ticari ve rekabet anlamında olan bitenleri için kendilerine katkıda bulunmayı umuyoruz. Lojistik sektöründe dünya lideri olan UPS ile ortaklığımız, ürünlerini tüm dünyaya en kısa zamanda ve en iyi koşullarda ulaştırarak Tunus ekonomisi için kıymetli bir hazine haline gelecektir" değerlendirmesini yaptı. Enfidha-Hammamet Havalimanı, 3bin 500 metrekare kapasiteyi aşan çağdaş soğuk depolama ve radyoaktif odaları, X-ray cihazları ve uluslararası standartlara uygun başka tüm ekipmanları ve çoğunlukla ihracat odaklı çalışan sanayi ve tarım merkezlerine yakınlığı ve basit ulaşılabilmesi avantajına sahip. Havalimanında mevcut bulunan kargo terminali de hem ithalat hem de ihracat için her türlü mal ve ürüne hane sahipliği yapabilecek.

UPS-Express Lojistik, ilk kargo uçuşunu 12 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirdi. Şirket, Enfidha-Hammamet ile Almanya’da Köln ve Malta’da Valetta şehirleri arasında haftada 5 defa karşılıklı seferler düzenleyecek. TAV Havalimanları Holding’in iştiraki olan TAV Tunisie, Enfidha-Hammamet ve Monastir Habib Bourguiba havalimanlarında 2014 senesinde 3,3 milyondan çok yolcuya ve 26 bin 763 sefere hane sahipliği yaptı.Enfidha Havalimanı’nda kargo uçuşları başladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika