spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

En güzel hostesler hangi havayolu şirketinde?

Seçtiklerimiz

Değerlendirmede kabin memurlarının yüz ve vücutlarından çok farklı tasarıma sahip üniformayı taşıması ve şirketin imajına katkısı değerlendirildi. İngiliz Virgin Atlantic Havayolları’nın kabin memurları, yüzde 53 ile açık ara ilk sırada yer aldı. Sıralamada Virgin Atlantic Havayolları, yüzde 53 ile açık ara birinci oldu. Şirketin hostesleri kurulduğu günden bu yana kullandıkları kırmızı kıyafetleri ve mor fularları ile ‘en seksi’ üniformaya sahip havayolu seçildi. Virgin Atlantic, kabin memuru alımlarında çok sıkı kurallar uyguluyor. Kabin memuru olmak isteyenler şirketin insan kaynakları bölümünün internet sayfasını açtıklarında ‘Sen havayolunun yüzüsün. Çok uzun ve zorlu bir uçuştan sonra bakımlı ve diri gözükmen gerekiyor’ cümlesiyle karşılaşıyor.

Singapur Havayolları yüzde 18 oyla ikinci sırada yer aldı. Kurulduğu günden bu güne değişmeyen ‘Singapur Kızı’ üniformasına sahip şirket, kabin memurlarının bel ölçülerine çok dikkat ediyor. Uçuşlara başlamasının üzerinden sadece 9 yıl geçmesine rağmen dünyanın önde gelen havayolları arasına giren Etihad, gri renkli üniformasını çok iyi taşıyan kabin memurları ile listede yer aldı. Dördüncü sırada ise Dubai merkezli Emirates Havayolları aldı. Bölge pazarında ciddi bir yere sahip havayolunun kabin memurlarının muhafazakar çizgilere sahip üniformalarının ana renkleri bej.İrlandalı Aer Lingus Havayolları’nın kabin memurlarının üniformaları moda uzmanları tarafından çok beğeniliyor. Lufthansa’nın ana renkleri lacivert ve sarı, üniformalarda da uyum içinde.Uzakdoğu’nun lider havayollarından Cathay Pacific ekipleri üniformalarını en iyi taşıyanlar arasında.Portekizli TAP Havayolları’nın üniformalarında şirket renkleri modern çizgilerle birleştirilmiş.

 KLM Havayolları’nı mavi rengine sahip üniformalar, kabin ekiplerinin her havalimanında uzaktan tanınmasını sağlıyor.İspanyol Iberia Havayolları’nın kabin memurları ise sade ama şık üniformalara sahip. Atatürk Havalimanı, geçen yıl 37 milyonu aşkın yolcu tarafından kullanıldı. Ortalama yüzde 17 büyüdü. 345 bin 126 uçak iniş kalkış gerçekleştirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapasiteyi artıracak dördüncü pist için düğmeye basıldı. Yapılması planlanan paralel pist, kapasiteyi iki katına çıkartacak. Atatürk Havalimanı’nın 10 yıllık büyümesini karşılayacak. New York hattında 2 Temmuz’dan itibaren Amerikan United Havayolları sefer yapmaya başlayacak. Boeing 767-300 ile uçacak United uçağı İstanbul’dan 13.55’te kalkıp Newark’a 18.02’de inecek. Dönüşte ise 19.27’de havalanan uçağın İstanbul’a varışı ertesi gün saat 12.20’de.Havayolunun Avrupa Satış Başkanı Marcel Fuschs, “İstanbul bizim için çok önemli bir nokta olacak. Türk yolcular Newark’tan günlük 300 bağlantı ile istedikleri yere uçabilecek. Amerikalı yolcuları ise İstanbul’dan bölgeye dağıtacağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika