spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

En büyük Türk yatı suya indi

Seçtiklerimiz

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Tatlısu köyü sınırları içinde faaliyet gösteren AE Tersanesi’nde 2007 yılında inşasına başlanan Türkiye’nin Türk bandıralı en büyük yatı Egeria (Su Perisi), denize indirildi.

Altunbaş Turizm’in siparişiyle tamamı Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan yat, AE Gemicilik Tersanesi’nde düzenlenen törenle denize indirildi. İçinde hür türlü konforun bulunduğu 3 katlı yatta 4 güverte, helikopter pisti ve 13 kamara bulunuyor. Yatın imalatında hiçbir masraftan kaçınılmadı. 2 adet jet skinin yanı sıra 1 adet Chris Craft tekne ve 100 metrekarelik bir garaja sahip yata, 8 kişilik VIP helikopter rahatlıkla inebilecek. 58 metre uzunluğundaki yatta 13 adet kamara, sauna, spor salonu ve yüzme havuzu bulunuyor.

AE Gemicilik tarafından yapımı tamamlanarak denize indirilen lüks yat, iPhone aracılığı ile de uzaktan kumanda edilebiliyor. Evden ya da iş yerinden yat üzerinde bulunan güvenlik kameraları, havalandırma, hatta mutfak fırınını dahi cep telefonuyla idare etmek mümkün.

Altunbaş Denizcilik adına konuşan Bülent Altunbaş, Türkiye’de imal edilen helikopter pistine sahip ilk yatla ilgili açıklamasında, "Sahil güvenlik mevzuatında yapılan son değişiklik uyarınca yatların üzerine helikopterle inilmesine yasak getirilmesini anlamsız buluyorum. Bu yasağın ülkemize lüks yatların gelmesini özendirmek yerine uzaklaştıracağını düşünüyorum. Monaco’ya her yıl lüks yat sahipleri 2 milyar dolar döviz bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Tersane sahibi Alper Ergün, yapımı tamamlanan yatın kendilerini gururlandırdığını, bundan sonraki hedeflerinin daha büyük bir yat yapmak olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika