spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Emisyon vergisine karşı çıkan ülkeler buluştu

Seçtiklerimiz

Temsilciler, ödemelerin önümüzdeki yıl başlayacağı sistemin bir ‘ticari savaşa’ yol açmaması için tüm dünyayı kapsayacak bir alternatif üzerinde çalışıyor.

ABD Ulaştırma Bakanlığı’nda bir araya gelen temsilciler, AB’yi de kapsayacak küresel bir çözüm üzerinde çalışıyor.

AB’nin 1 Ocak’ta yürürlüğe giren uygulamasına karşı çıkan ülkeler arasında Çin, Hindistan, Rusya ve ABD de bulunuyor.

ABD, Avrupa’nın tek taraflı girişiminin, diğer ülkelerin de kendi vergilerini uygulama yoluna gitmesi halinde parçalı bir sisteme yol açacağı görüşünde.

Uluslararası havayolu şirketleri, bu yılki emisyonların değerlendirilmesinin ardından ilk faturalarını 2013 yılının Nisan ayında almaya başlayacak.

BBC, gelecek yıl bir ticari savaş olasılığının, Washington’daki heyetleri bir çıkış yolu bulmaya teşvik edebileceğini, ancak bu hafta bir sonuca ulaşılmasının beklenmediğini bildirdi.

ABD Ulaştırma Bakanı Ray Lahood, AB’nin vergisini ‘kötü bir politika, kötü bir yasa’ olarak değerlendirdi ve birliğin bu girişiminde daha fazla işbirliğe gitmesi gerektiğini söyledi.

Geri adım atmaya yanaşmayan AB, muhalif ülkelerin ciddi bir alternatif getirmemesinden de şikayet etmişti.

Emisyon Ticaret Sistemi, karbon salınımları için bir izin sistemi oluşturuyor. İzinlerini dolduran havayolu şirketlerinin daha fazla kirletme kapasitesi için para harcaması gerekecek.

Avrupa Komisyonu, AB sisteminde belirlenen hedeflerle örtüşmesi halinde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından ortaya konacak küresel bir sistemde yer alabileceklerini söylemişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika