spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Emirates’ten Geri Dönüştürülmüş Battaniye

Seçtiklerimiz

Emirates’ten Yüzde 100 Geri Dönüştürülmüş Plastikten Üretilen Battaniye
 
Emirates Havayolu, yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretilen battaniyeleri ile çevreci yaklaşımını sürdürüyor. ecoTHREAD™ patentli teknoloji kullanılarak yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastikten üretilen yumuşak ve sıcak Emirates battaniyeleri, tüm Economy Class gece boyu uçuşlarında kullanılıyor.
 
 
Her bir Emirates ecoTHREAD™ battaniye, 28 adet geri dönüştürülmüş şişeden üretiliyor. En son inovasyon sayesinde şişelerden iplik yapılmadan önce polar kumaş oluşturarak plastik parçalar geri dönüştürülüyor. Daha sonra yumuşak battaniye olarak dokunuyor. ecoTHREAD™ battaniyeler, test ve sertifikalandırma kuruluşu Intertek tarafından, yüzde 100 geri dönüşümlü malzeme kullandığı bağımsız olarak kanıtlandığı için Intertek Green Leaf Mark ile sertifikalandırıldı.
 
 
Emirates’in ürün inovasyonu ve sürdürülebilirlik vaadinin bir parçası olan çevre dostu battaniyeler, dünyanın önde gelen uçak içi ürün uzmanı Buzz tarafından tasarlandı. Emirates aynı zamanda alüminyum kutuları, plastik ve cam şişeleri ve temiz gazete, dergi ve kartonları mümkün olduğunca geri dönüştürerek uçuşlarında yeşil bir program uyguluyor.
 
 
2019 sonu itibarıyle Emirates, ecoTHREAD™ battaniyeler sayesinde doğadan 88 milyon plastik şişeyi kurtaracak, bu da 44 adet A380 uçağın ağırlığına eşit. Bu girişim, havayolu endüstrisindeki en büyük sürdürülebilir battaniye programı olarak dikkat çekiyor. Buna ek olarak, geri dönüştürülmüş polyethylene terephthalate (PET)’in üretim süreci, enerji emilimini yüzde 70 azaltıyor.
 
 
Economy Class için üretilen Emirates ecoTHREAD™, tüm üç sınıfta da kullanılan battaniyelerin değişim sürecini tamamlar nitelikte. Havayolu; First Class’ta pelüş, suni kuzu derisi ve Business Class’ta yumuşak kuştüyü battaniye sunuyor.
 
 
Geçtiğimiz yıl Emirates, Economy Class’ta dünyanın ilk interaktif uçuş kiti de dâhil olmak üzere birçok yeni ürünü hizmete sundu. Göz maskesi, kulak tıkacı, diş fırçası, diş macunu ve çorap gibi gerekli malzemelerin bulunduğu kit, yolcuların mobil cihazlarından Blippar aplikasyonu ile eğlence şifresini çözmesi için artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanıyor. Geçtiğimiz ay içerik, yolcuların uzun gece yolculuklarında ve yerde eğlenceli vakit geçirebilmesi için Emirates Destination Dash isimli yeni interaktif oyun ile güncellendi.
 
 
Yemekte sürdürülebilirlik anlayışına da sahip olan Emirates, 150’den fazla destinasyonunda yolcularına sunduğu yıllık 100 milyon yemekte sade, taze ve sürdürülebilir temel maddeler içeren sağlıklı öğünler kullanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika