spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates İSG’den Dubai Uçuşlarına Başladı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin en fazla yolcu trafiğine sahip ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Emirates Havayolu ile Dubai uçuşları başladı.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı destinasyonlarını arttırmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden Emirates, Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 5 kez İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Dubai uçuşlarına başladı.

Emirates, İstanbul’un Anadolu yakasında 22 milyon nüfusa hitap eden bir bölgeden yolcularına, Dubai ve Dubai aktarmalı bağlantılı birçok uçuş imkânı sunuyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ilk seferini gerçekleştiren Boeing 777-300ER tipi uçak önce apronda bir havacılık klasiği olan ‘su takı’ ile karşılandı.

Daha sonra ilk uçuş sebebiyle düzenlenen karşılama töreninde, İSG yöneticileri uçağın Emirates yöneticilerini ve kabin ekibini çiçek vererek karşıladılar. Uçağın yanaştığı kapıda çiçeklerle karşılanan yolculara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öte yandan Emirates’in ilk uçuşunu kutlamak adına Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleştirilen törende; yolculara ve Emirates yöneticilerine yönelik bir etkinlik de düzenlendi.

Etkinliğe, İSG CEO’su Ersel Göral, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Dato Azmi Bin Murad, Emirates Romanya, Bulgaristan ve Türkiye Müdürü Bahar Birinci’nin yanı sıra İSG ve Emirates yöneticileri de katıldı. Tören sonrası üst düzey yetkililerin katılımıyla İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın maketinden oluşan geleneksel pasta kesimi de yapıldı. 

 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na tarifeli sefer yapan ilk uluslararası havayolu olan Emirates’in İstanbul Sabiha Gökçen uçuşları, Türkiye’deki tek first class konfigürasyonlu uçuş olma özelliği taşıyor. Seferlerin yapılacağı uçaklar, 8 First Class, 42 Business Class ve 310 Economy Class koltuk kapasitesiyle hizmet verecek. Dubai uçuşları aynı zamanda kargo hacminde de haftalık olarak 100 tonluk kapasite artışı sağlayacak. 
 
Uçuşlar, Dubai’den saat 10.00’da hareketle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na 13.45’te varacak. İstanbul’dan ise saat 15.35’te hareketle Dubai’ye 21.00’de ulaşacak.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika