spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates’in Yeni A380 destinasyonu Yeni Zelanda

Seçtiklerimiz

Emirates, A380 destinasyonlarına Yeni Zelanda, Christchurch’ü ekledi
 
Emirates, 30 Ekim 2016 tarihinden itibaren A380 model uçağı ile Güney Adaları ve aktarmasız Yeni Zelanda Auckland uçuşlarına başlıyor
 
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, 30 Ekim 2016 tarihinden itibaren, Dubai ve Yeni Zelanda arasında iki katlı popüler uçağı A380 ile günde 5 uçuş gerçekleştirecek.
 
Emirates, mevcutta Boeing 777-300ER ile devam eden günlük Christchurch uçuşlarının A380’e yükseltilmesi ile Christchurch’e düzenli A380 uçuşu yapan ilk havayolu olacak. Aynı zamanda Bangkok aktarmasının kaldırılmasıyla yolcular, Christchurch ve Dubai arasında sadece Sidney aktarması ile seyahat edebilecek.
 
Christchurch’e gerçekleşecek A380 uçuşları, Emirates’in Dubai ve Auckland arasındaki aktarmasız A380 seferlerinin başlaması ile aynı zamana denk geliyor. Emirates aynı zamanda, günlük üç A380 hizmeti ile Auckland ve Dubai arasında ve Avustralya üzerinden (Sidney, Melbourne veya Brisbane) diğer noktalara hizmet veriyor.
 
Emirates’in Christchurch’e yapacağı uçuşları, EK412 sefer sayılı uçuşu ile Dubai’den 10.15’te başlayacak; Amsterdam, Barselona, Londra, Manchester ve Emirates’in Avrupa’da hizmet verdiği diğer 38 noktadan güneye bağlanabilecek. Uçak, ertesi gün (yerel saat ile) 13.50’de Christchurch’e inmeden önce sadece Sidney’de duracak.
 
Dönüş ise EK413 sefer sayılı uçuşu ile 18.45’te Christchurch’ten başlayacak. Uçuş, Sidney aktarmasından sonra 05.15’te Dubai’de son bularak, Dubai ve Avrupa arasındaki seyahat saatini her iki yönde de yaklaşık 2 saat azaltacak.
 
Aynı zamanda Dubai’den Auckland’a, Sidney üzerinden gerçekleşen EK418 sefer sayılı uçuş, Bangkok ve Sidney üzerinden yapılacağı için, yolculara bu rota üzerindeki Uzak Doğu’yu ve Avustralya’yı keşfetme şansı da sunulacak. EK418 sefer sayılı uçuş, Dubai’den 08.55’te başlayacak ve ertesi gün (yerel saat ile) 15.55’te Auckland’da son bulacak.
 
Bahçe Şehir (Garden City) olarak bilinen Christchurch, Güney Ada’ya ana girişi kapısı konumunda ve Canterbury Ovası’nda yer alıyor. Pitoresk Avon Nehri, 380,000’den fazla sakini olan şehrin ortasından geçiyor. Nehrin kıyılarında bisiklet yolları, Hagley Park’ın yeşil alanları ve Christchurch Botanik Bahçeleri yer alıyor.
 
Diğer turistik aktiviteler arasında da Uluslararası Antarktik Merkezi, Christchurch Sanat Galerisi ve manzaraları ile ünlü Trans Alpine yolcu trenine başlangıç noktası bulunuyor.
 
Emirates, Yeni Zelanda’ya yıl boyunca karşılıklı A380 hizmeti sunan tek havayolu
 
Günlük A380 uçuşları Dubai’den Emirates’in Avrupa’daki 38 güzergâhına ve birçok Afrika ve Orta Doğu şehrine bağlantı sağlıyor. Auckland ve Christchurch yolcuları, Emirates’in birçok rotada karşılıklı olarak, Yeni Zelanda’yı Londra (Heathrow ve Gatwick), Manchester, Paris, Amsterdam, Roma, Milan, Frankfurt, Münih, Barselona ve Zürih’e bağlayan hizmetler de dâhil olmak üzere, A380 ile uçma imkânına sahip olacak.
 
Bu yeni hizmet aynı zamanda, günlük iki Emirates A380 hizmeti ve iş ortağı Qantas’ın Dubai’ye A380 uçuşuna ek olarak, Christchurch A380 uçuşu ile Sidney merkezli uçan yolculara A380 uçuşları için daha fazla rota ve zaman seçeneği sunuyor:
 
Tüm Yeni Zelanda uçuşlarında 3 sınıfta hizmet veren Emirates; Economy Class’ta 35 kg, Business Class’ta 40 kg ve First Class’ta 50 kg’a varan ücretsiz bagaj hakkı sağlıyor.
 
Emirates A380’de First Class yolcuları özel süitlerinde lüks konforun, uçak içi duş ve spa hizmetinin keyfini çıkarabilirler. First Class ve Business Class yolcuları ünlü uçak içi dinlenme salonunda minik sandviç ve kokteylleri deneyebilir, tüm sınıf yolcuları gurme mutfağın tadını çıkarabilir, 2,500’den fazla kanala sahip Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice’ı deneyimleyebilir ve Emirates’in tüm A380 uçaklarında ücretsiz olan Wi-Fi’dan yararlanabilir.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika