spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates ile Qantas uçak bakım anlaşması yaptı

Seçtiklerimiz

Emirates ve Qantas yaptıkları anlaşma ile her iki havayolu arasındaki stratejik ticari ortaklığı tamamlayarak bakım ve mühendisliğe yönelik bir iş birliği başlattıklarının müjdesini veriyorlar
 
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Qantas ile uçak bakım anlaşması yaptığını duyurdu. Sözleşmenin koşullarına göre, Emirates Engineering, Mart 2018 tarihinden başlayarak, sekiz Qantas A380 uçağının boyasını yenileyecek. Uçaklar, Dubai’deki, en son teknolojiye sahip olan Emirates Uçak Dış Görünümü Merkezi’nde, en son Qantas tasarımı ile yeniden boyanacak. Sözleşme ayrıca, bir Qantas A380 uçağının iniş takımlarının Şubat 2018 tarihinde, Emirates Engineering tarafından değiştirilmesini de kapsıyor.

 

Mühendislik Bakım Hizmetleri SVP’si Mohammed Jaffar Nasser konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “A380 uçağının bakım hizmeti için, Qantas ile çalışmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Filomuzdaki 100’den fazla hava taşıtı ile Airbus A380’lerin en büyük işletmecisi olarak, Emirates Engineering yıllar içerisinde, bu uçak tipinin bakımı ve yeniden boyanmasında, güçlü bir uzmanlığa sahip oldu. Tüm bakım hatlarında, verimlilik ve üretkenlik oluşturmak üzere çok çalıştık ve böylece kapasiteyi serbest hale getirip, hizmetlerimizi yolcularımıza sunabiliyoruz. Amacımız, Dubai’yi, Airbus A380 bakımından bir mükemmeliyet merkezi olarak tanıtmak. Bu hedefe ulaşacak bilgi, altyapı, yetkinlik ve güvene sahibiz” dedi.
 
Emirates Hava Taşıtı Dış Görünümü Merkezi, dünyada bir havayolu şirketinin sahibi olduğu, en geniş tahsisli hava taşıtı boyama tesisi. Geçtiğimiz mali yılda, Emirates Engineering, tahsis ettiği boyama hangarında, 38 hava taşıtı boyaması gerçekleştirdi. Ek olarak merkez, en son Birleşik Arap Emirlikleri’nin merhum kurucusu HH Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan’ın resmi ile yapılan kaplama ve Expo 2020 Dubai için özel hazırlanan çıkartmalar da dahil olmak üzere, Emirates’in Airbus A380 ve Boeing 777 uçaklarından oluşan filosunda, bir dizi göz alıcı ve özel olarak geliştirilmiş çıkartmaların montajını da gerçekleştirdi.
 
Emirates, ilk A380 uçağını 2008 yılında aldı ve bugün, şu anda filosuna bulunan 101 adet, dünyanın en geniş ticari yolcu uçağının en büyük işleticisi. Havayolu şirketinin mühendislik bölümü, Dubai’de, her biri A380’leri barındıran, yedi adet ağır bakım hangarı ve dört adet hafif bakım hangarını da içeren, modern ve kapsamlı tesisler işletmektedir. Ayrıca, şu ana kadar tamamlanmış 110’dan fazla A380 C-Check sahibi olan, ikonik çift katlı uçak için, en deneyimli ve donanımlı Bakım, Onarım ve Kontrol (MRO) tedarikçisidir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika