spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates İki Ödüle Layık Görüldü

Seçtiklerimiz

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi olan Emirates, Airline Economics dergisinin düzenlediği Aviation 100 Ödülleri’nde, ‘Yılın Ortadoğu & Afrika Havayolu’ seçildi.

İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, havacılık alanındaki en öne çıkan kuruluşlar ve son 12 ayda tamamlanan en yenilikçi ve başarılı çalışmalar için verilen Aviation 100 Ödülleri’nde ‘Yılın Ortadoğu & Afrika Havayolu’ seçildi.

 
Emirates ve finansman ortakları ayrıca, beş Airbus A380’nin kiralama işleminden dolayı, ‘Yılın İnovasyon Çalışması’ ödülünü aldı. Emirates adına, her iki ödülü de Kurumsal Hazine Kıdemli Başkan Yardımcısı Nirmal Govindadas aldı.
 
Aviation 100 ödülleri, endüstrinin tümünde yapılan anket çalışması ve titiz bir editoryal çalışmanın ardından belirleniyor. Emirates’in Aviation 100 ‘Yılın Havayolu’ ödülünü kazanmasında en büyük etkenler, şirketin, finansal performansı, uçak siparişleri, ağ ve filo genişletme kapasitesi oldu.
 
2017-18 mali yılında, Emirates, gelirini 25,2 milyar ABD dolarına yükselterek ve 2.8 762 milyon ABD doları kar açıklayarak iyi bir performans sergiledi. 58 milyondan fazla yolcu ve 2,6 milyon ton kargo taşıdı.

2017 yılında, Emirates ayrıca 289 milyon tarifeli uçuş yapan yolculara ait kilometre (RPKM) değerine ulaştı. Sürekli olarak ağını genişletti ve günümüzde, flyDubai ile yaptığı yoğun ortak uçuşlar da dahil, kurduğu çeşitli stratejik ortaklıkların yanı sıra, 86 ülke ve bölgede bulunan 160’tan fazla destinasyona uçuş gerçekleştiriyor.

Şu anda, kurmuş olduğu ortak uçuş sistemi, yolcularına, 200’den fazla ayrı destinasyona yönelik, birleştirilmiş bir ağdan yararlanma imkânı ve daha fazla seyahat yapma ve bağlantı kurma fırsatı sağlıyor. Şirket, endüstrideki en genç filosu ile harika bir uçuş deneyimi sunarken, yolcu taleplerini yerine getirmeye devam ediyor.

 
Emirates ayrıca, yeni uçaklara yönelik geçen yıl verdiği taahhütlerle de dünyadaki manşetlerde yer almıştı. Şirket, 2017 Dubai Airshow’da, 2022 yılında teslim alacağı 40 Boeing 787-10 Dreamliner için 15,1 milyar ABD doları değerinde anlaşma yaptığını duyurmuştu. 2018 başında, Emirates, 36 fazladan uçağa yönelik 16 milyar ABD doları fazladan bir yatırımla, Airbus A380 programı konusundaki kararlılığını daha da güçlendirdi.

Şirket, Boeing 777 ve A380’in dünyadaki en büyük işletmecisi olmaya devam ediyor ve geçtiğimiz yılda verilen siparişler de Emirates’in, geniş gövdeli uçaklardan oluşan filosunu işletmeye yönelik kararlılığının altını çiziyor.

 
Son on iki ayda, şirket ayrıca, yeni ve ezber bozan, Boeing 777-300ER’de, tamamen kapalı özel süitlerini tanıttığında, ürün inovasyonu konusunda trendleri belirleyen bir şirket olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Yeni B777 First Class özel süitleri, benzersiz aydınlatma ve iklimlendirme kontrol özelliklerinin yanı sıra, NASA’nın ‘sıfır yerçekimi’ oturma pozisyonu, orta koridordaki süitlerde bulunan ‘sanal pencereler’ ve kişisel video arama servisi gibi en son uçuş teknolojilerini gözler önünde seriyor.

Emirates ayrıca, Boeing 777-200LR filosundaki kabinlerini, 2-2-2 düzenindeki, daha da genişletilmiş koltukları olan kabinlerle değiştirerek yeniledi. Emirates’in yeni A380 uçak içi lounge’u da yenilenmiş görünümü, daha fazla oturacak yer seçeneği, ruh haline uygun aydınlatma imkanları ve diğer teknolojik özellikleri ile birlikte görücüye çıktı.

 
Her sınıftaki Emirates yolcuları, bölgesel lezzetlerin yanı sıra, endüstrinin en kapsamlı uçak içi eğlence sistemi olan ice üzerinden birçok eğlence seçeneğinin de tadını çıkarabiliyor. Skytrax Ödülleri’nde 14 kez ‘en iyi uçak içi eğlence sistemi’ olan ice, tüm dünyadan 900 film de dahil, 40’tan fazla dilde, 3,500 benzersiz kanala sahip.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika