spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Emirates, Erbil’e uçuyor

Seçtiklerimiz

Ağustos 2012 itibariyle başlayacak uçuşlarla birlikte Erbil, Emirates Havayolu’nun Irak’taki üçüncü destinasyonu olacak.

Basra seferleri ise 1 Ağustos 2012 itibariyle haftanın 7 gününe yükseltiliyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, 1 Ağustos 2012 tarihi itibariyle Erbil’e de uçacak. Böylece aynı bölgede Basra ve Bağdat’a da uçmakta olan Emirates’in, Irak’taki destinasyon sayısı üçe çıkarken, Erbil’le barebar 12 Ağustos 2012 tarihi itibariyle de Ortadoğu’daki 17’nci yolcu uçuş noktası olacak.

Emirates’in Dubai’deki merkezi ile Erbil arasındaki yeni servisi, EK949 sayılı seferle haftada dört uçuşla başlayacak ve 1 Eylül 2012’den itibaren her gün sefer düzenlenecek. Bu güzergahta Airbus 340-300 uçaklarını kullanacak olan Emirates, üç sınıflı yolcu konfigürasyonuyla 267 koltuk ve 13 tondan fazla kargo kapasitesi sunacak. İstanbul çıkışlı uçuşlarda fiyatlar Ekonomi sınıfında 549 Avro, Business sınıfında 1895 Avro’dan başlayacak.

Emirates Airline & Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed AlMaktoum, konuyla ilgili olarak “Irak’a uçuşları başlattığımızdan bu yana bu bölgedeki hizmetlerimize yönelik talebin 10 katına çıktığını gördük. Emirates, Şubat 2011’den bu yana Erbil’e yoğun talep gören bir kargo servisi sunuyordu. Yolcu servisimizin de her iki yönde dolacağından eminiz. Zengin kaynaklara sahip bir ülke olan Irak, büyük bir büyüme potansiyeli sunuyor ve bu ülkedeki üçüncü destinasyonumuzun lansmanını yapmak üzere Ağustos ayını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Dünyanın 6’ncı büyük petrol rezervine sahip olan Irak, yeni ve büyük ölçekli inşaat projeleriyle hızla gelişiyor. Emirates SkyCargo, petrol ve gaz endüstrisine yönelik makineler ile makine parçalarının nakliyesi konusundaki yoğun talebi karşılayan 103 ton kapasiteye sahip Boeing 777F’lerle haftada üç tarifeli kargo uçuşu gerçekleştirerek Erbil ve Erbil’in ulaşım ağındaki noktalar arasında bağlantıyı sağlıyor. Ana güvertesinde 13 ton yük taşıyabilen yolcu uçağı ise Erbil’in haftalık yük taşıma kapasitesinde 400 tondan fazla artış sağlayacak. Dünyada bilinen en eski ve sürekli yerleşim yeri olan Erbil, yaklaşık 5 milyon nüfusuyla Irak’taki dördüncü büyük şehir konumunda.

“Irak’ın potansiyeli yüksek”

Şeyh Ahmed bin Saeed AlMaktoum, “Bir süredir Erbil’den ulaşım ağımızda yer alan lokasyonlara doğru uluslararası ticareti kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. Bu yüzden bu pazar ve pazarın sunduğu önemli gelir imkânları hakkında derinlemesine bilgi sahibiyiz. Erbil, Irak’ta 18 ay içerisinde yolcu uçuşlarına başladığımız üçüncü şehir olacak. Bu durum yalnızca ülkenin sahip olduğu potansiyeli değil, aynı zamanda bizim daha önce hizmet götürülmemiş pazarlara hızlı bir şekilde girerek bu pazarların 123 lokasyondan oluşan global ağımızla bağlantısı konusundaki başarımızı da gösteriyor” dedi.

Emirates, Bağdat’tan sonra Basra’ya da haftanın yedi günü yolcu taşıyacak

Emirates şu anda Bağdat’a günlük olarak, Basra’ya ise haftada dört gün yolcu uçuşu gerçekleştiriyor. Ancak artan yolcu sayısını desteklemek amacıyla Emirates, Dubai’den Irak’ın güney sahil şehri Basra’ya 3 ek sefer koyuyor. Bu sayede haftada 4 olan sefer sayısı 7’ye yükseliyor.

1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, EK945 seferi Dubai’den 13:45’te havalanarak Basra uluslararası hava limanına aynı gün saat 14:45’te iniş yapacak. Dönüş seferi EK946 ise  saat 16:15 Basra’dan hareketle 19:15’te Dubai’de olacak.

Ek uçuşlar iki yönde de mevcut kapasiteyi yüzde 70 oranında artırırken, Basra’da iş ve seyahat amaçlı yolculuk edenlerin Amerika ve Avrupa’daki kilit sanayi merkezleriyle arasında kusursuz bir bağlantı sağlayacak.

Emirates Ortadoğu’nun yanı sıra, Dublin, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Dallas Fort Worth, Seattle, Lusaka, Harare ve Ho Chi Minh destinasyonlarına yolcu uçuşlarına başlamıştı. Barselona, Lizbon ve Washington DC ise sırasıyla 3 Temmuz, 9 Temmuz ve 12 Eylül’de Emirates’in ulaşım ağına katılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika