spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates B777 Business Class koltuklarını tanıttı

Seçtiklerimiz

Emirates Havayolu, iki sınıfta hizmet veren uçağı Boeing 777-200LR ile Fort Lauderdale uçuşlarına başladı. Yeni düzenlenen uçak, 2-2-2 Business Class koltuk konfigürasyonu ile konforu üst düzey boyuta çıkarıyor
 
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Boeing 777-200LR uçağındaki, ilk kez 2-2-2 konfigürasyonu ile döşenen, yeni ve daha da genişletilmiş koltuklara sahip olan, yeni Business Class kabin ve konfigürasyonunu duyurdu.
 
Havayolu şirketi, filosundaki 10 mevcut 777-200LR uçağının yeniden donatılması için, 150 milyon dolar değerinin üzerinde yatırım yaptı.
 
Yeniden donatılan Emirates 777-200LR uçağı, 38 Business Class ve 264 Economy Class koltuğu olan, iki sınıflı konfigürasyona sahip. Business Class koltukları, Emirates’in tamamen yatağa dönüşebilen koltukları ile aynı tasarım ve şekle sahipler ancak daha rahat bir yolculuk için, beş cm daha daha da geniş hale getirilmiş durumdalar. Kasım ayı itibarı ile Emirates’in en yeni Boeing 777’sinde, ergonomik olarak tasarlanmış baş yaslama kısımları yerleştirilmiş koltuklar, bütünüyle deri olan, şampanya rengindeki kaplama ve dikiş yerlerindeki elmas deseni ile yerini alacak.
 
Bir Business Class koltuğu, 1,82 m alana sahip ve tamamen düz uyku pozisyonuna geçirilebiliyor. Ayrıca, koltuk için dokunmatik ekran kontroller ve uçak içi eğlence sistemi, çeşitli kişisel aydınlatma seçenekleri, koltuklar arasında özel alan panelleri, ayakkabı koyma alanı, ayak yaslama yeri ve kişisel bir mini-bara sahip.
 
Lüks ve konfor, Emirates hizmetinin merkezinde yer aldığı için kabin ortasında, üst kısımda bulunan baş üstü dolapları, uçakta daha ferah bir ortam sağlamak üzere kaldırılmış. Kabin, elektronik pencereler ve Business Classlardaki en geniş uçak içi eğlence (IFE) ekranı olan, 23 inç genişliğindeki ekranlara sahip.
 
Bu en son Emirates uçağının kabininde ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal ağacı olarak kabul edilen Ghaf ağacı, imza tasarım olarak yerini almış.
 
Dahası, yeni Business Class kabini, Boeing 777-200LR filosuna özgü olan bir sosyal alana da sahip. “Mini lounge” alanında, müşterilerin uçuş sırasında tadını çıkarabilecekleri cips, sandviç ve meyveler gibi mezelerin yanı sıra, içecekler de yer alıyor.
 
İkramlar, gurme şefleri tarafından hazırlanan, Emirates’in, ilhamını dünya lezzetlerinden alan yemeklerle tamamlanmış durumda ve bunlara da dünyanın en özel şarapları, şampanyaları ve diğer alkollü içecekleri eşlik etmekte.
 
777-200LR’de bulunan Economy Class koltukları da açık gri ve mavi renklerden oluşan en son renk paleti ile tazelenmiş durumda. Ergonomik olarak tasarlanmış olan koltuklarda, esnek yan panelleri olan ve optimum destek için dikey olarak da ayarlanabilen baş yaslama yerleri bulunuyor.

Yolcular, her ay 200 saatin üzerinde süreye sahip olan TV programları, binlerce müzik parçası, 600 filmden oluşan, 3,000’e varan kanallı kişisel eğlence sistemi ice’ın keyfini sürebilirler. Havayolu şirketi, ayrıca, her sınıfında, Wi-Fi ve Live TV ile donatılmış durumda.

 
Emirates’in yeniden donatılan 777-200LR uçağı, 6 Mart tarihinde, Fort Lauderdale uçuşlarına başladı. Bu, bir yıllık süre içerisinde, yeni konfigürasyonla yeniden donatılacak olan 10 uçağın ilki. Yeniden donatılan 777-200LR’nin, Emirates’in en son duyurduğu uçuş noktası da dahil, çeşitli şehirlere hizmet vermesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika