spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

easyJet’in CEO’su 3. çeyrek raporunu açıkladı

Seçtiklerimiz

Açıklanan rakamlara göre easyJet, süreklilik ile uygulanan başarılı strateji sonucunda, gelirini bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 10,5 oranında artırarak 1,033 milyon pound’a yükseltti.

•Yüksek getirili pazarlara odaklı kapasite dağıtımı, ‘Europe by easyJet’ kampanyasının başarısı ve yeni oluşturulan mobil uygulama sayesinde easyJet bir önceki yıla oranla sabit para birimi temel alındığında koltuk başına düşen toplam gelirini yüzde 4.7 arttırarak 57.58 pound’a çıkardı. Euro:Sterling takas oranının bir önceki yıldan bu yıla 1.14’ten 1.20’ye çıkması sebebiyle koltuk başına düşen gelir artışı yüzde 2.8 olarak rapor edildi.

•Koltuk sayısının yüzde 7.5 artışla 17.9 milyona ulaşması, taşınan yolcu sayısının yüzde 10.9 artarak 16 milyona ulaşması ve doluluk oranının yüzde 2.8 puan artarak yüzde 89.1’e ulaşması ile toplam gelir yüzde 10.5 artarak 1,033 milyon pound’a ulaştı. Ortalama sektör uzunluğu yüzde 1.5 oranında düşerek 1,101 kilometre oldu.

•Güçlü mali işletmenin sürekliliği ve düşük düzeyde yaşanan aksamalar, koltuk başına düşen yakıt harici maliyetin sabit para biriminde yüzde 1 oranında artmasını ve Euro para biriminde geçtiğimiz yıldan bu yıla kadar gözlenen önemli değişiklik sebebiyle yüzde 3 düşüş göstermesini sağladı.

•’On Time’ (Rötarsız) Performans yüzde üç puan artarak yüzde 87’ye ulaşırken, müşteri memnuniyeti yüzde 82 ile başarılı ivmesini sürdürdü.

•Yaz koltuklarının yaklaşık dörtte üçü, geçen sene olduğu gibi, rezerve edilmiş durumda ve sabit para biriminde koltuk başına düşen gelir beklentilerini karşılayan düzeyde seyretti. Dördüncü çeyrekte ise koltuk başına düşen gelirin üçüncü çeyrekle uyumlu olması bekleniyor.

easyJet’in CEO’su Carolyn McCall sonuçlar üzerine şu şekilde konuştu:

‘easyJet’in müşteri odaklı işleyişi, sıkı işletme ve mali yönetimi ile iletişim ağı boyunca uyguladığı katı sermaye bölüştürmesi tüketiciye yönelik işletmelerin yaşadığı zor döneme rağmen şirketin finansal ve işlevsel açıdan iyi devam etmesini sağlıyor.

Koruduğumuz güçlü işlevsel ve finansal performans ile uçak yakıtı fiyatındaki düşüş dolayısıyla 30 Eylül 2012 tarihinde bitireceğimiz yılın karının, vergilendirme öncesinde, 280 – 300 milyon pound  düzeyinde olmasını bekliyoruz.’

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika