spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Duty Free Mağazaları İhaleye Çıktı

Seçtiklerimiz

İspanya’da ilk defa duty free mağazaları ihaleye çıkarken, hedefin bu mağazalardan elde edilen ticari gelirin yüzde 50 artırılması olduğu belirtildi. 2013-2020 yılları arasında, duty free mağazalarında 7 yıllık işletme hakkı vermek için, havaalanları 3 ayrı bölümde ihaleye çıkarılırken, uluslararası 5 gruptan toplam 7 firmanın ihalelere katıldığı bildirildi.

Madrid, Malaga, Sevilla, Granada-Jaen, Jerez, Almeria, Bilbao, Asturias, A Coruna, Santander ve Santiago havaalanlarındaki 38 duty free satış noktasını kapsayan ilk ihaleye en iyi teklifi, 753 milyon avro ile Benetton ailesinin kontrolünde olan World Duty Free Group’un verdiği açıklandı.

İhaleler tamamlandıktan sonra İspanya Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı olan AENA’nın yönetim kurulu 18 Aralık tarihinde toplanarak, ihale şartnamelerine uygun olarak kazananları resmen açıklayacak. Havaalanlarındaki duty free mağazalarında 2015 yılında 1 milyar avroluk satış yapılmasını öngören AENA, buradan gelen yıllık 165 milyon avro olan ticari gelirini 250 milyona çıkarmayı hedefliyor. Mevcut durumda İspanyol havaalanlarındaki duty free mağazalarında toplam 2 bin personel görev yaparken, personelin geleceğiyle ilgili karar ihaleyi kazanacak şirkete bırakılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika