spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Düşürülen uçak için Gül’den belge açıklaması

Seçtiklerimiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili, ”Şimdi artık mahkemeler çıkan yasaları yorumlayacaktır, gerekçelerine bakacaklar. Ellerindeki bilgiler ve kanunlar çerçevesi içerisinde kendileri kararlarını verecekler” dedi.

           

Gül, ”Suriye tarafından füze ateşiyle düşürüldüğü açıklanan uçağımızın enkazına ulaşıldı. Bazı somut bulgular olduğu ifade ediliyor. Füze ateşiyle düştüğü noktasındaki soru işaretlerinin arttığı ifade ediliyor. İlk bulgulara dayanarak uçağın düşüş nedeniyle ilgili sizin elinizdeki son bilgiler nelerdir” sorusuna şu yanıtı verdi:

     

”Uçağın düşüşünden sonra kurumlarımızın yaptığı açıklamaları bir düşünün, okuyun tekrar ve bir de uçağın enkazının bulunduğu ve çıkartıldığı yeri bir kez daha gözünüzün önüne getirin. Açıklamalarımızda hep bir tutarlılık vardır. Şimdi bütün enkaz çıkartıldı. Onlar gayet dikkatli bir şekilde teknik testlerden geçiyor. Onlar tamamlandıktan sonra nihai açıklama yapılacaktır, nasıl düştüğüyle ilgili açıklama yapılacaktır. Bunun dışında elinde herhangi bir şekilde belgesi olan varsa onlar da açıklasınlar doğrusu.”

     

Gül, 3. yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de bu konularla ilgili görüşlerinin herkes tarafından bilindiğini söyledi. Gül, ”Şimdi artık mahkemeler çıkan yasaları yorumlayacaktır, gerekçelerine bakacaklar. Ellerindeki bilgiler ve kanunlar çerçevesi içerisinde kendileri kararlarını verecekler. Şu anda söyleyeceğim şey sadece budur” dedi.

     

”Fransa Cumhurbaşkanı Holland’ın da yeni bir tasarı için düğmeye bastığı yönünde haberler geliyor. Olası bir tasarı hazırlığı Türkiye-Fransa ilişkilerini nasıl etkiler” sorusunu da Cumhurbaşkanı Gül, şöyle yanıtladı:

     

”Dışarıdan duyumlarla hareket edecek halimiz yok tabii ki. Bizim baş başa yaptığımız görüşme gayet geniş ve kapsamlı bir görüşmeydi. Bunda vardığımız netice, Türk-Fransız ilişkilerini geçmişi bırakıp ileriye taşımak, karşılıklı çıkarlarımızı düşünerek, ilişkilerimizi güçlendirmekti. Daha sonra Sayın Başbakan, Dışişleri Bakanı’nın yaptığı görüşmelerde de hep niyetler bu şekilde beyan edildi. Takip edeceğiz bakalım ne çıkacak neticesi.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika