spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Düşürülen jetle ilgili 9 parça bulundu

Seçtiklerimiz

 Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler kadar Suriye ile ilişkilerin de görüşüldüğünü belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve İngiltere’ye yaptığı ziyaretler hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Bülent Arınç, toplantıda öncelikli konunun Suriye olduğunu belirterek, bu konunun bütün detaylarıyla görüşüldüğünü ifade etti. Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Çarşamba günü Kuzey Irak’a yapacağı ziyarette, sadece Suriye konusunun değil, Türkiye ile otonom yönetim arasındaki bütün ilişkilerin de gözden geçirileceğini kaydetti.

"TEKNİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Suriye sularındaki uçak enkazının çıkarılması çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini de söyleyen Arınç, bugün itibarıyla gemiye ait malzemelerin büyük ölçüde çıkarıldığını bildirdi. Arınç, “Özellikle çıkarılması gerektiği belirtilen 9 kritik parçanın da tamamı çıkarılmıştır” dedi.

Deniz dibindeki arama faaliyetlerine devam edildiğini, arama kurtarma faaliyetlerinin birinci etabının yarın (31 Temmuz Salı) saat 24.00’te sona ereceğini kaydeden Arınç, uçak enkazından çok önemli sayılan malzemelerden radar ikaz alıcısı ve sağ motor kompresör giriş kısmı, kuyruk kısmı, sağ, sol motor kompresör kısmı, sağ dış kanat, sağ kanatçık bölgesi gibi malzemelerin başarılı şekilde çıkarıldığını bildirdi.

Bunların her birinin ilgili birimler tarafından elektronik incelemelerle karşılaştırıldığını, özellikle bazı parçaların Ankara Elektronik Harp Destek Merkezi koordinesinde incelendiğini bildiren Arınç, parçalar üzerinde teknik çalışmaların sürdüğünü, inceleme bittiğinde sonuçların kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Arınç, toplantıda Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Suriye konusu dışında Myanmar konusunda da bilgi sunduğunu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de Türkiye ekonomisi ve kamu maliyesindeki gelişmeler konusunda bir sunum yaptığını söyledi.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Arınç, “Uçak enkazından 9 kritik parçanın çıkarılması, uçağın düştüğü veya düşürüldüğü yönünde bir şey söylüyor mu?” sorusuna, “Hayır” yanıtını verdi. İncelemelerin devam ettiğini, elde edilen malzeme listesinin elinde olduğunu belirten Arınç, “Bunların önemli olduklarını ve özellikle olmazsa olmaz sayılabilecek 9 kritik malzemenin bulunduğunu söyleyebilirim” dedi.Uçağın çıkarılan parçalarını içeren listeden örnekler sayan Arınç, kokpit ön sperliği, 41 adet muhtelif küçük parça, plastik küçük havalandırma borusu gibi malzemelerin çıkarıldığını ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika