spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Düşen uçakla ilgili soruşturma başlatıldı

Seçtiklerimiz

Kazayla ilgili Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İstanbul Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanı’ndan kalkan ’TC-SAS’ tescilli ’Cirrus’ tipi tek motorlu uçak, Edremit’e giderken dün saat 14.40 sıralarında Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde kıyıdan 2,5 mil açıkta denize çakıldı. Sahil Güvenlik ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Polisi ekipleri, yapılan arama çalışmalarının ardından akşam saatlerinde öğretmen pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener’in cesetlerine ulaştı. Denizden çıkartılan cesetler, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Dün yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında uçağın parçalanan kanatları ve bazı parçaları su yüzeyinden alınarak karaya çıkartıldı. Bugün de İstanbul Boğaz Komutanlığı’na bağlı Su Altı Ekibi ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Polisi ekipleri uçağın gövdesini çıkartmak için çalışmalarına devam etti.

Öte yandan Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı, uçağın düşüş nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında uçak pilotlarının Çorlu Havaalanı’ndaki kule ile irtibat kurulup kurulmadığı da araştırıldı. Araştırma sonucunda pilotların kule ile görüşmediği belirlendi.

BOTAŞ’A 2 MİL UZAKLIKTA DÜŞTÜ

Uçağın kıyıdaki BOTAŞ Dolum Tesisleri’ne 2 mil uzakta düşmesi ilçede panik yaşanmasına neden oldu. Yetkililer, uçağın denize değil de BOTAŞ tesisine düşmesi halinde büyük can ve mal kaybı olabileceğini; olası bir faciadan kıl payı kurtulduklarını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika