spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Düşen askeri uçakta ölü sayısı yükseldi

Seçtiklerimiz

 İspanya’nın güneydoğusundaki Los Llanos hava üssünde dün Yunan askeri uçağının düşmesi sonucu ölenlerin sayısının 11’e çıktığı bildirildi.

Yunan F-16 uçağındaki iki pilotun yanı sıra uçağın düştüğü bölgede bulunan sekiz Fransız askeri pilot da olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İspanya Savunma Bakanlığı, Madrid’de hastaneye kaldırılan ağır yaralı beş kişiden Fransız vatandaşı olan birinin bu sabah öldüğünü açıkladı. Madrid’deki hastanede bulunan üç Fransız ile bir İtalyanın ise sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu, ayrıca askeri üssün bulunduğu Albacete kentindeki hastanede de iki kişinin tedavi altında olduğu kaydedildi.

Bu arada, İspanya Savunma Bakanlığı’na ait kurumlarda ve tüm askeri bölgelerde bugün resmi yas ilan edildi. Olaydan dolayı Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian ve Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı General Evangelos Turnas’ın da İspanya’ya geleceği bildirildi.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, uçağın düşmesiyle ilgili soruşturma açıldığını duyurdu. Morenes, "Sonuca varmak için henüz erken. Kalkıştan çok kısa bir süre sonra nedenini bilmediğimiz bir şekilde manevra yapan uçak, park halindeki diğer askeri uçakların olduğu yerin çok yakınında yere çakılmış. Çok büyük bir şansızlık eseri düşen uçaktan dağılan tüm parçalar kurşun gibi insanların üzerine gitmiş" dedi.

Olayda, üste bulunan beş askeri uçağın ciddi zarar gördüğü ifade edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika