spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Dünya havayolu trafiğinin merkezi Türkiye olacak

Seçtiklerimiz

Hükümetin birbiri ardına hizmete açtığı havalimanları ve Milli Bölgesel Uçak Projesi, Türkiye’yi uluslararası alanda da uçuracak. Türkiye’nin hava trafiğindeki artış beklentileri, Avrupa ortalamalarının çok üzerine çıkacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) verilerin göre,  beş yıllık dönemde Avrupa hava trafiğindeki yıllık ortalama artış yüzde 3.4 olacakken, Türkiye’deki oran yüzde 5.8’i bulacak. DHMİ’nin analizinde  ulaştırma sektörünün uluslararası düzeydeki gelişimine de vurgu yapıldı. 

 
UÇUŞLAR ARTACAK
 
Konuyla ilgili şu tespit öne çıktı: Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Avrupa’da yüzde 4 hava trafik artışı olurken, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Avrupa hava trafiğindeki yıllık ortalama artışın yüzde 3.4 olacağı tahmininde bulunulmaktadır. Türkiye’ye ilişkin gelecekteki beklenti ise yüzde 5.8 artış olacağı yönündedir.

Ülkemiz hava trafiğinin gelişim beklentileri Avrupa ortalamalarının çok üzerindedir. Bu da ülkemizde istikrarlı ve tutarlı hava ulaşım politikaları uygulanması ile gerekli idari ve altyapı kapasite artırımı çalışmalarının yapılmasının gerekli olduğunu göstermektedir.

THY’nin,  gelişen yapısıyla  pazarda yerini altığı kaydedilen analizde, "Ulaşım ağının zenginliğinin getirdiği avantajı sürdürebilmek için havalimanlarının büyüklüğü ve gelişimine yönelik atılım sayılabilecek altyapı imkanları sağlanmıştır. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika