spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Dünya ATM Fuarı’nda DHMİ rüzgarı esti

Seçtiklerimiz

İspanya Madrid’de her yıl düzenlenen WORLD ATM CONGRESS “Dünya ATM Kongre / Fuarı"na, DHMİ, TÜBİTAK ile birlikte “sergileyici” unvanıyla katıldı. ATM Ar-Ge ürünlerimiz ile DHMİ Notam Servisi ve Uçuş Bilgi Sistemi’nin sergilendiği fuar ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Funda Ocak resmi Twitter hesabından (twitter.com/fundaocakdhmi) paylaşımda bulundu.
 
 
İşte o tweetler:
 
 
Her yıl İspanya Madrid’de düzenlenen WORLD ATM CONGRESS “Dünya ATM Kongre / Fuarı”na 5. kez TÜBİTAK ile birlikte “sergileyici” unvanıyla katılım sağladık. Standımızda, ATM Ar-Ge ürünlerimiz ile DHMİ Notam Servisi ve Uçuş Bilgi Sistemi de yer aldı.
 
*
 
Fuarda; atcTRsim (Hava Trafik Kontrol Simülatörü), KONSEY (Kontrolör Seçme Yazılımı), MGR (Milli Gözetim Radarı), FODRAD (FOD Radarı), KUŞRAD (Kuş Radarı), HATS (Hava Aracı Takip Sistemi), ÇARE (Çok Amaçlı Radar Ekranı), EFS (Elektronik Uçuş Stribi) ürünlerimiz sergilendi.
 
*
 
Fuarda proje ve ürünlerimize gösterilen yoğun ilgi mutluluk verici. KUŞRAD sistemi hakkında bilgi edinen Makedonya Hava Seyrüsefer Kurumu yetkilileri M-NAV, Atatürk Havalimanına ziyaret talep ederek sistemi yerinde incelemek istediler.
 
*
 
atcTRsim, çok sayıda ziyaretçi tarafından incelendi. Özellikle Hindistan Havacılık Otoritesi, İspanya “En-Air” Kuruluşu, Qatar Havacılık Otoritesi ve Kuveyt Havacılık Otoritesi simülatör yazılımıyla yakından ilgilendi. Bu kuruluşlarla fuar öncesi başlayan görüşmeler devam ediyor.
 
*
 
Diğer taraftan şubat ayı sonunda TÜBİTAK ve HAVELSAN tarafından gerçekleştirilen Kuveyt ziyaretinde, atcTRsim ürünü detaylıca tanıtıldı. Kuveyt yetkililerinin sistemi Esenboğa Havalimanında görmek istediği bilgisi alındı. Konu ile ilgili koordinasyon çalışmaları da devam ediyor.
 
 *
 
KONSEY; Fas Havacılık Otoritesi, Qatar Havacılık Otoritesi, Hindistan Havacılık Otoritesi ve Kuveyt Havacılık Otoritesi tarafından incelendi. Koordinasyon için bilgi verildi, detaylı tanıtım için hazır olduğumuz belirtildi. Olası bir Ankara ziyaretinin faydalı olacağı vurgulandı.
 
*
 
MGR’yi inceleyen Ürdün Havacılık Otoritesi ve Fas Havacılık Otoritesine gerekli bilgiler verildi. Bu kuruluşlarla görüşmelerin devam etmesi bekleniyor. Ayrıca Ürdün Havacılık Otoritesi tarafından FODRAD sistemi de incelendi. Bilgi alışverişinin devam etmesi kararlaştırıldı.
 
*
 
THY ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşüldü. THY yetkililerine atcTRsim’in pilotlara Yeni Havalimanı için yer hareketleri kapsamında verilecek eğitimlerde kullanılması amacıyla bilgi verildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile ÇARE ve Radar verilerinin paylaşılması görüşüldü.
 
*
 
Söz konusu fuara sergileyici olarak katılarak, Ar-Ge ürünlerimizin ATM alanında tanıtılmasının yanı sıra, standımıza gelen ziyaretçilere verilen bilgilerle ülkemiz ve kuruluşumuzun uluslararası alanda tanıtımı gerçekleştirilmiş oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika