spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Dubai uçağı Sabiha Gökçen’de bekletiliyor

Seçtiklerimiz

Adının açıklanmaması kaydıyla AFP haber ajansına konuşan bir Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilisi, “Bir Türk şirketine ait olan uçak, teknik nedenlerle Sabiha Gökçen Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldı. Şirket, güvenlik gerekçeleriyle (bugün öğlene kadar) kargosunda ne bulunduğunu bildirmek zorunda, yoksa gerekeni yaparız” diye konuştu.

 

Yetkili, şirketin uçakta ne yüklü olduğunu açıklamama ısrarı sürerse Türk makamlarının uçağı denetleme hakkına sahip olacağını belirterek, “Muhtemelen altın taşıyor” dedi.

 

Uçağın kendiliğinden iniş yaptığını ifade eden diplomatik kaynaklar, “Türkiye’ye iniş yapan ya da yapmak durumunda kalan bir uçağa uygulanması gereken prosedürler uygulanıyor. Prosedürler tamamlanmadan detaylı bilgi verme imkanımız yok” dedi.

İRAN: BİZE ULAŞMADI

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden bir yetkili ise Türk Dışişleri Bakanlığı’nın indirilen uçakla ilgili kendilerine bilgi vermediğini söyledi.

AFP’ye konuşan bir başka Türk yetkili de, “Eğer bir yolsuzluk söz konusuyla ilgili makamlar gerekeni yapar” dedi. Ancak iki yetkili de gerekli belgelerin verilen mühlet içinde sunulup sunulmadığı ve uçağın yoluna devam edip etmediği konusunda bir açıklama yapmadı.

BİR HAFTADA İKİNCİ

Geçtiğimiz günlerde de bir Türk kargo şirketine ait  uçağın yakıt ikmali için indiği Atatürk Havalimanı’nda bekletildiği bildirilmişti.

Uçağın, 1 Ocak 2013 Salı günü Gana’dan yola çıktığı ve 1,5 ton altınla Dubai’ye gittiği ifade edilmişti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika