spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

DHMİ ve İGA heyeti ABD’ye gitti!

Seçtiklerimiz

Birleşik Devletler Ticaret ve Kalkınma Ajansı USTDA’nın resmi davetlisi olarak bu ülkeye giden heyette, DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur ve Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürü Şükrü Tarhan ile diğer ilgililer yer aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı projesini üstlenen İGA Havalimanları Genel Müdürü Mertol Genç,  Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkurt ve diğer İGA yetkilileri de gezi ve incelemelerde hazır bulundular.

Ayrıca,  ABD Türkiye Büyükelçiliği Ticaret görevlileri de görüşmelerde heyete destek ve katkı sağladı.

ABD’DE ASRIN PROJESİ’NE BÜYÜK İLGİ…

Türk ulaştırma tarihinin en önemli vizyon hamlesi olarak nitelendirilen İstanbul Yeni Havalimanı, tüm dünyada olduğu gibi ABD’de de büyük ilgi ve merak uyandırıyor.

Bu çerçevede, Amerika Birleşik Devletleri havacılık firmaları ile diğer ülkeler arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacı ile faaliyet gösteren Birleşik Devletler Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) yetkilileri, tamamlandığında Dünyanın en büyük ve en önemli Havalimanları arasında yer alacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın geliştirilmesi için ülkemiz yetkilileri ile iş birliği içerisinde olacaklarını ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.

ÜÇ DÜNYA DEVİNDE İNCELEMELER…

ABD’ye giden Türk Heyeti, ilk olarak Dünyanın en büyük Havalimanlarından birisi olan Hartsfield-Jackson Atlanta International’da incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra, yine Dünyanın önde gelen Havalimanları arasında yer alan Dallas/Fort Worth International Airport ve Chicago O’Hare International Airport’u da ziyaret ederek, bu havalimanlarının teknik kapasiteleri, operasyonları, donanımları, işletme yöntemleri, pist yapıları ve seyrüsefer sistemleri konusunda detaylı bir çalışma gerçekleştirdi.

ATLANTA TİCARET MERKEZİNDE SUNUM…

DHMİ yetkilileri tarafından,  Atlanta Uluslararası Ticaret Merkezinde hazır bulunan çok sayıda ABD firma yetkilisine DHMİ’nin projelerini tanıtan bir sunum yapıldı. Ayrıca, İGA Yetkilileri de İstanbul Yeni Havalimanı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

DÜNYANIN TECRÜBE VE BİRİKİMİNDEN YARARLANILACAK…

Dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak olan ve şimdiden tarihe geçen İstanbul Yeni Havalimanının, milyonlarca yolcuya en konforlu ve kaliteli hizmeti verebilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmıyor. DHMİ ve İGA yetkilileri projenin her aşamasında, dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip ederek, büyük havalimanlarının bilgi ve tecrübesinden de yararlanmayı amaçlıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı çapında Avrupa’da Havalimanı bulunmadığı için, ABD’de bulunan büyük Havalimanlarındaki incelemelerin önemine dikkat çekiliyor.  Resmi davetli olarak gezi ve incelemelere katılan Türk Heyeti’nin gezi ve organizasyon giderlerinin ABD tarafınca karşılandığının altı çiziliyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika