spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

DHMİ: Tazminat isteği başvurusu yapılmadı

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Suudi Arabistan Havayolları’na ait yolcu uçağının Esenboğa Havalimanı’nda kalkış yaparken, yanlış küreme sonucu oluşan kar yığınına motorunu çarparak hasar görmesi sonucu Suudi Arabistan Havayolları’nın DHMİ’den zararın tazminini istediği yönündeki iddialarla ilgili, ”Suudi Arabistan Havayolları’ndan bize yapılan herhangi bir başvuru olmadı. Eğer öyle bir başvuru olursa araştırırız, hatanın kimde olduğu tespit edildikten sonra ona göre işlem yapılır” dedi.

Dün bir internet sitesinde, Ankara Esenboğa Havalimanı’na umre yolcularını almak üzere gelen Suudi Arabistan Havayollarına ait Boeing 747-400 tipi yolcu uçağının, kalkış için pist başına ilerlerken, sağ kanattaki dış motorunu kürenmiş karlara vurduğu ve uçağın motorunda ciddi hasar meydana geldiği yönünde bir haber yer almıştı. Haberde, Suudi Arabistan Havayolları’nın DHMİ’den, uçakta meydana gelen yaklaşık 1 milyon dolarlık hasarın tazminini istediği savunulmuştu.

DHMİ Genel Müdürü Birdal, olayı kendilerinin de bir internet sitesinin haberinden duyduklarını, Suudi Arabistan Havayolları’ndan kendilerine gelen herhangi bir başvuru olmadığını söyledi. Başvuru olursa olayı araştıracaklarını, hatanın kimde olduğu tespit edildikten sonra ona göre işlem yapılacağını belirten Birdal, ”Bir internet sitesinde yer alan habere göre hareket etmeyiz, resmi başvurunu yapılması gerekir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika