spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

DHMİ 3 Bin 770 Personel Alacak

Seçtiklerimiz

100 Hava Trafik Kontrolörü  2018 yılı içerisinde DHMİ birçok pozisyona personel alımı yapacak. Her geçen gün havaalanı sayısının artması bu personellere olan ihtiyacı da artırmaktadır. İşte bu sebeple yeni alımlar yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda 2018’de 3.550 özel güvenlik personeli, 100 hava trafik kontrolörü, 100 ARFF personeli ve 20 elektronik personel alımı gerçekleştirilecek. Hava trafik kontrolörü (ATC) ihtiyacı da 3.havalimanı ile birlikte daha da çok artacak. İşte bu sebeple yeni kursların da açılması planlanmakta. 

Yeni havalimanının açılması ile birlikte 400 ATC personeline ihtiyaç duyulacak olması bu kapsamda yapılacak alımların sayısını da artıracaktır. Açılacak yeni kurs yerlerinin de etkisiyle beraber artık daha çok kişiye aynı anda eğitim verilecektir. 

İlanlar Ne Zaman Yayınlanacak Devlet Hava Meydanları İşletmeciliği performans programı kapsamında personel alımı yapmak için ilan yayınlayacak. Ancak bu ilanın ne zaman yayınlanacağı ile ilgili herhangi bir detay bilgi bulunmamaktadır. Bu kapsamda yayınlanacak ilanları sitemizden takip edebileceğinizi de ifade etmek isteriz. 

DHMİ alım yapacağı personellerden bazılarına eğitimler de verecek. Bu kapsamda eğitimlerin hem yurtiçinde hem de yurtdışında verileceği ifade edilmektedir. Eğitim verilmesine gerek olmayan adaylar ise alım sürecini geçtikten sonra direkt olarak işbaşı yapabileceklerdir.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika