spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Denizli’de Paraşüt Uçuşları Yasaklandı

Seçtiklerimiz

Denizli’de önceki gün yaşanan ve güney Koreli bir turistin yaşamını yetirdiği yamaç paraşütü kazasından ardından bölgedeki paraşüt uçuşları valilik tarafından ikinci bir emre kadar yasaklandı.
 
İlçedeki önceki gün meydana gelen olayda Nazmiye Sevda A. isimli yamaç paraşütü pilotu, Güney Kore vatandaşı Seo Yun Seok (29) isimli turist ile traventerlere yakın bir bölgeden atlayış gerçekleştirmiş ardından paraşütün yere çakılması sonrası Seok hayatını kaybederken, paraşüt pilotu ise yaralanmıştı.
 
Olayın ardından denizli Valiliği’nden yazılı bir açıklama yapılarak olayla ilgili bilgi verilip ve bölgenin ikinci bir emre kadar paraşüt uçuşlarına kapatıldığı kaydedildi.
 
Açıklamada, “İlimiz Pamukkale İlçesi Dinamit Tepesi Bölgesi’ nde, 3 Haziran günü yaşanan yamaç paraşütü kazası sonucunda, yamaç paraşütünün pilotu yaralanırken, Güney Koreli olan yolcunun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bu sebeple 3 Haziran tarihi itibari ile Pamukkale’de ‘Yamaç Paraşütü Sporu’ ikinci bir emre kadar durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika