spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Deniz uçağı seferleri, ilk günden suya düştü

Seçtiklerimiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birkaç yıl önce Seabird Havayolları şirketi ile anlaşma yapmış ve firma için İzmit Sekapark’ta özel bir yer ayırmıştı. Belediye, kent halkını deniz uçağı ile tanıştırmak, alternatif bir ulaşım yolu sunmak istiyordu. Seabird firması İzmit-İstanbul arasında 144 TL’ye gidiş dönüş seferler başlattı. Firmanın uçakları İzmit Sekapark’tan havalanıyor ve Haliç’e iniş yapıyordu. Kent basını için özel bir sefer düzenleyen Seabird daha sonra yaptığı duyurular ile uçuşlarına başladı. İlk uçuşta Seabird firmasının internet sitesinden yalnızca tek bir bilet satılmıştı.

KÖRFEZ TURU 75 LİRA

Deniz uçağı seferi için tek bilet alan isim olan İzmitli işadamı Hasan Bozdağ, hem gidiş hem de dönüş seferinde adeta özel uçağıyla uçtu. Bu sefer sonrasında da Kocaelililer deniz uçağına ilgi göstermedi. Seabird firması için kent genelinde pek çok noktaya “deniz uçağı” tabelaları yerleştirilmiş, İzmit’in en değerli bölgelerinden olan Sekapark’ta özel bir park alanı ve ofis ayarlanmıştı. Firma bu olanakları kullanarak İstanbul seferlerini iptal etti ancak bir süre 75 lira karşılığında İzmit Körfezi üzerinde Kocaelililere “körfez turu” attırdı. Körfez turları da çok uzun sürmedi ve kısa süre sonra bu seferler sonlandırıldı.

YATIRIMLAR YARIM KALIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin attığı bir adım daha böylece sona ermiş oldu. Belediyenin “deniz uçağı” macerası suya düştü. Kocaeli’de Cengiz Topel Havaalanı dururken İstanbul Sabiha Gökçen’e belediye otobüsü seferleri başlatan Büyükşehir Belediyesi’nin bir de özel firmaya deniz uçağı seferleri başlatması aslında tamamen iş bilmezlikten kaynaklanıyor. Tek bir alana yönelmeyen, tek bir yatırımın gelişmesi için çabalamayan belediye yetkilileri adeta şımarık çocuklar gibi gördükleri, hayal ettikleri her şeye saldırıyor, hepsini aynı anda uygulamaya çabalıyor. Hal böyle olunca pek çok proje ve yatırım yarım kalıyor, gelişmiyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika