spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Delta Airlines CEO’Su Richard H. Anderson

Seçtiklerimiz

Delta Airlines CEO’Su Richard H. Anderson, bugünün piyasasında başarılı olmak için gereken disiplinden bahsediyor.

S: Delta, çok zorlu ABD ekonomisi ve yüksek yakıt fiyatlarına rağmen 2011’in sonlarında %51’lik büyüme kaydetti. Bu büyümeyi neye bağlıyorsunuz?

R.H.A: Yaşadığımız yüksek yakıt fiyatlarının önemli bir kısmını alabilmek için gelir performansımızı geliştirmeyi başardık. Talebi karşılamak için kapasitemizi yönetmek konusunda oldukça kararlıydık. Böylece, bu yakıt fiyatlarına rağmen iyi faaliyet gösterebildik.

Gelecek üç yıl içinde, yatırım harcamalarımızı 500 milyon $ kadar azaltmayı düşünüyoruz. Ama, harcamalarımızı kontrolde tutarken çok dikkatli olmamız gerekiyor, çünkü biz kapasitemizi piyasa durumunu karşılamak için yönetiyoruz. Avrupa ekonomisinde zorluklar var, yakıt dışındaki harcamalarımızı yönetirken odaklanmamız gerekiyor.

Yakıt harcamalarını yönetmekte de çok iyiyiz, sanırım 2011’in sonunda, Amerika havayolları arasında en az yakıt kullanma oranına sahiptik.

S: Virgin Australia ile olan birliğinizin sonucu olarak nelerle karşılaştınız?

R.H.A: 6 Kasım 2011’de birlik oluşturduk, yani sonuçlar hakkında konuşmak için biraz erken, ama Avusturalya ve Güney Pasifik servislerinde gerçekten iyi bir havayoluyla ortaklık kurduğumuz için heyecanlıyız. Avusturalya ve Amerika içindeki güzergahların yanı sıra, Los Angeles ve Sydney, Melbourne ve Brisbane arasındaki uçuşlarda code-share başlattık. Virgin, Los Angeles Uluslar Arası Havaalanı’ndaki Delta’nın Terminal 5’ini, yeniden konumlandırdı ve tüm bunları müşterilerimiz güzergahlara daha kolay ulaşabilsin diye yapıyoruz.

Avusturalya bizim için çok önemli bir pazar ve Virgin Australia da oldukça iyi bir ortak.

S: Delta’nın takımına, tesislerine ve teknolojisine müşteri servis geliştirmelerinde yaptığınız 2 milyar $’lık yatırım size iyi bir sonuç veriyor mu?

R.H.A: 2011’in sonundaki gelir performansına, gelir ve trafik büyümesine bakarsanız bence performansımız oldukça etkileyici. Yani, bu yatırımlardan dolayı oldukça memnunuz ve müşteri memnuniyet sayımız işimizin her alanında büyük ölçüde arttı. Ek olarak; bagaj tesliminde, müşteri şikayetlerndei, istemsiz yapılan inişler ve zamanında performanslarda faaliyet performansımız Amerika Taşıma Departmanı tarafından ölçülen verilere göre endüstrinin en tepesinde bulunuyor.

S: Bu sene, Fortune Dergisi Delta’yı dünya genelinde en çok beğenilen havayolu olarak adlandırdı. Bunun sizin için anlamı nedir?

R.H.A: Delta için bu mükemmel bir başarıydı. Çalışanlarımıza olan bağlılığımızın yanı sıra onların sıkı çalışma ve bağlılıklarının sonucuydu. Bu; müşterilerimize, çalışanlarımıza, yatırımcılarımıza ve uçuş gerçekleştirdiğimiz tüm topluluklara gerçek anlamda servis sunan adımlarımızın bir geri dönüşüydü. Yaptıklarımızın farkedilmesi çok güzel.

Ayrıca Business Travel News yıllık anketinde top havayolu olarak seçildik. Mobil uygulamalarımızla müşteri deneyimini geliştirmek için önemli yatırımlar başlattık ve delta.com’u yeniden tasarlayacağız. En azından 200 önemli BT projemiz bulunuyor. Bazıları karar verme sürecimizi etkileyecek içsel projeler ama yatırımlarımızın çoğu faaliyetlerin daha iyi işlemesini ve müşterilerimize serviste daha iyi bir iş çıkarmamızı sağlamak. Bir hızımız var ve bunun üzerine daha da hız eklemeyi planlıyoruz.

S: Havayolları ve birlikler, vergi tartışmasını etkilemek ve hükümetin havacılık sektörünün ekonomiye ne kadar büyük bir değer kattığını görmesi için neler yapabilir?

R.H.A: Hem IATA ve America Havayolları bu konuya eğiliyor. 1993’te Amerika endüstrisi 3.7 milyar $’lık vergi ödedi. Bugün, 17 milyar $. Ve aynı zaman zarfında endüstri belki de 50 milyar $ kaybetti.

Bunun gerçekten büyük bir problem olduğunu düşünüyorum ve eğer Çin’e bakarsanız, hükümetin havacılığı bir kumbaradan çok ekonomik büyüme aracı olarak gördüğünü görürsünüz. Çin’de, yatırım yaptıkları her 1 $ için 8 $’lık bir geri dönüş alıyorlar, böylece havayollarını önemli bir gelişim aracı olarak görüyorlar. Gelecek beş yıl içinde 56 havaalanı inşa edecekler ve uçak takımları gelecek 15 yılda %400 büyüyecek.

Bence, hava taşımacılık endüstrisinin en büyük ekonomik iş yaratıcılarından ve ihracatçılarından biri olduğunu daha iyi açıklamamız gerekiyor. Amerika’da daha fazla iş imkanı ve ekonomik etki yaratabilecek 2 endüstrinin olduğunu düşünüyorum: tarım ve enerji. Bizim, ekonomideki havayolu imalatçılarından daha büyük bir ekonomik etkimiz var.

S: Hartsfield – Jackson Atlanta Havaalanı ile olan iş ilişkinizi nasıl tanımlarsınız?

R.H.A: Atlanta Havacılık Genel Müdürü Louis Miller, oldukça tecrübeli, bilgili birinci sınıf bir profesyonel ve mükemmel bir iş yapıyor. Ve Atlanta belediye başkanı Kasim Reed, Amerika’daki lider başkanlardan biri. Bu zamanların herhangi birinde Atlanta’ya uçtuysanız, şehrin ana havayolu olarak 70. Yılımızını kutladığımızın bir çok işaretini görmüşsünüzdür.

Hepsi, 1940’ların başında, Atlanta başkanı William B Hartsfield, Delta Air Lines kurucusu C E Woolman’ı havayolunu Louisiana’dan Atlanta’ya taşımaya ikna ettiği zaman başladı ve o zamandan beri oldukça önemli bir ortaklık oldu.

Yeni bir uluslar arası tesis açma sürecindeyiz. Havaalanı kuzey tarafında 60 akre’lik alan almayı yeni bitirdi ve biz havaalanının uzun dönemli tesis planıyla uzun zamanlı planlama sürecimizi sağlamlaştırdık. Burası, inanılmaz bir havaalanı. Her 45 saniyede bir uçak havalanıyor ya da iniş yapıyor ve tüm Amerika havayollarında zamanında performans yapmakta bir numarayız. Kısaca, bu harika bir hikaye ve harika bir ortaklık.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika