spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Davutoğlu Suriyeli pilotla ilgili iddiaları yalanladı

Seçtiklerimiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azez’i bombalama emri alınca Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geldiği iddia edilen Suriyeli pilotla ilgili iddiaları yalanladı. Davutoğlu, "Suriye’de bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor.

Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere, doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça itibar etmesin" dedi. Davutoğlu, Yunanistan’ın petrol arama çalışmalarını da izlediklerini, istişare kanallarının açık olduğunu söyledi. Türkiye’ye yerleştirilecek patriotlarla ilgili spekülatif haberlerden de kaçınılmasını istedi.

Türkiye’nin 122 ülkedeki büyükelçisi ve uluslararası kuruluşlardaki daimi 12 temsilcisinin katıldığı 5’inci Büyükelçiler Konferansı için kentte bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, programının son gününde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti. Bakan Davutoğlu Valilik anı ziyaret defterini imzaladı ve İzmir’in EXPO yolculuğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

SURİYE’DEKİ UÇAK İDDİASI

Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Davutoğlu, ülkesinde Azez’i bombalama emri verilince Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geldiği iddia edilen Suriyeli pilot konusunda, "Suriye’de bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor. Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere, doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça itibar etmesin. Çok haber çıkar. Böyle durumlarda Dışişleri Bakanlığımız ve Genelkurmay Başkanlığımız açıklamaları yapar. Olduğu zaman bilgilendiririz" dedi. Basın mensuplarının böyle bir durum olup olmadığıyla ilgili ısrarı üzerine "Hayır" cevabı verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika