spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Çözümlerimiz dünyanın her yerinde kullanılıyor

Seçtiklerimiz

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, "Çözümlerimiz dünyanın her tarafındaki havalimanlarında kullanılıyor ve bu bizi global piyasalarda rekabetçi hale getiriyor" dedi.
 
Şener, yaptığı açıklamada, TAV Havalimanları İşletmelerinin, Katar’dan Amerika’ya kadar bir çok farklı ülkede başarıyla faaliyet gösterdiğini ifade etti.
 
İnsan faktörünün hizmetler sektöründe kaliteyi belirlediğini vurgulayan Şener, müşterilerin isteklerini anlamak, iş ortakları ile uyum ve kaliteli bir çalışan kadrosunun bu sektörün başarı anahtarı olduğunu belirtti.
 
Şener, "Türk insanının insani tarafı çok iyi. Farklı kültürlerle çalıştığımız için bu insani tarafın üzerine başarıyı bina ediyoruz. Mutlu çalışan demek, mutlu müşteri demektir. Birisi için diğerine sahip olmalısınız. Global iş yaşamında diyalog, mali yönetim ve teknik beceri ve yeterlilik çok önemli" diye konuştu.
 
Uluslararası bir şirket olmakla global bir şirket olmak arasında fark bulunduğunu vurgulayan Şener, şunları kaydetti:
 
"Ferrari uluslararası bir şirket iken Toyota global bir şirket. TAV da artık ikinci gruptaki şirketler arasında yer alıyor. Doğru hedef için doğru bir strateji geliştirmelisiniz. Doğru insanları işe almalı ve onların bu stratejiyi çılgın bir şekilde uygulamasını sağlamalısınız. Bu, TAV’ın başarısının sırrı. 1997’den beri havalimanları üzerinde çalışıyoruz. Sonunda tescil edilmiş en etkili metotları geliştirdik. Bilgi İletişim Üst Yöneticimiz, Uluslararası Bilgi Kurumu 2015 zirvesinde en başarılı Bilgi İletişim Üst Yöneticisi seçildi. Çözümlerimiz dünyanın her tarafındaki havalimanlarında kullanılıyor ve bu bizi global piyasalarda rekabetçi hale getiriyor. Bir havalimanını yönetmek bir ülkeden diğerine mevzuat farklılıklarını hariç tutarsak çok da farklılık göstermiyor."
 
Başarının detaylarda gizli olduğunu vurgulayan Şener, bununla beraber dikkat, gayret ve yüksek bir etkinlikle başarıya ulaşılabileceğine ifade etti.  Şener, bunun için yüksek eğitimli, detaylara vakıf, farklı kültürlerle iletişim becerisine sahip yetkin bir kadroya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
 
TAV havalimanları Türkiye’deki  büyükşehirlerin yanı sıra Gürcistan, Tunus, Makedonya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’ın başlıca havalimanlarında faaliyet gösteriyor.
 
Şirket, havaalanı gümrüksüz alışveriş, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, bilgi sistemleri ve güvenlik gibi alanlarda da müşterilerine hizmet veriyor. Riga Havaalanı’nda gümrüksüz alışveriş, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanlarda faaliyet gösteriyor. Öte yandan şirket, ABD’nin Teksas eyaletindeki Houston George Bush Havalimanı’nda duty free kısmının 10 yıllık işletmesi ihalesini kazanmıştı.
 
TAV havalimanları geçen yıl 743 bin uçuş için servis sağlarken, 95 milyon yolcuya hizmet verdi. TAV, müteahhitlik hizmetlerinde de 16 milyar dolara ulaşan ticaret büyüklüğüyle Engineering News Record dergisine göre dünyanın en büyük ikinci havalimanı yüklenicisi konumunda bulunuyor. Kaynak: AA

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika