spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Çöp-yakıt ile 10,500 km uçacak

Seçtiklerimiz

10,500 millik yolculukta Rowel’in tek pervaneli uçağının pervanesini toplam beş ton plastik ambalaj malzemesinden geri dönüşüm yolu ile elde edilen sentetik uçak yakıtı çevirecek.

Avustralya gazetelerinin bildirdiğine göre, geri dönüşüm atıklarının yüksek teknoloji ile işlendikleri takdirde  neler yapabileceğini dünyaya gösterecek uçuşun arkasında Avustralya’nın Altitude Project adlı organizasyonu var.

 Altitude Project  (İrtifa Projesi)  organizasyonu ismini uçakların yüksekliğini ifade eden irtifa teriminden alıyor.

 Hava yolculuklarında uçaklar en fazla yakıtı yükselirken (İrtifa kazanırken) tüketiyor, dolayısı ile çevreye de bir o kadar zarar veriyor.

 Altitude Project atık plastik maddeden karbon miktarı yoğun, havayı en az kirleten sentetik uçak yakıtı üretmek üzerine araştırmalar yapıyor.

Dünyanın ilk çöpten yapılma yakıtı ile, en büyük uçuşuna çıkacak Cessna 172 model uçak, 10,500 millik yolculuğu boyunca saatte 125 mil yaparak her gün 1500 mil kat edecek.

16 kez mola verecek uçak sırası ile; Avustralya, Bali, Jakarta, Endonezya, Tayland, Bangaldeş, Hindistan, Pakistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Mısır, Yunanistan, Fransa’da mola vererek nihai hedefi Londra’ya uçacak.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika