spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Çinden hayalet uçakları tespit eden radar sistemi

Seçtiklerimiz

Radar sisteminin Çinli bilim adamı Li Yuanji tarafından yönetilen Çin Elektronik Teknoloji Grubu Şirketi’nin (CETC) ekibi tarafından geliştirildiği ve ikinci nesil bir prototipin de geliştirilmekte olduğu söylendi.
 
Terahertz radyasyonu, elektromanyetik tayfta uzak kızılötesi ile mikrodalgalar arasındaki frekans bandında bulunur. T-ışınları, T-dalgaları, T-ışık, T-lux, THz olarak da adlandırılmaktadır. Mevcut gizlilik teknolojilerini etkisiz kılan ve radarın gizli uçakları tespit edebilmesini sağlayan geniş bir spektrumdur.
 
Terahertz radyasyonu, gizli uçaklarda kullanılan ve tespit edilemeyecek şekilde kullanılan radar dalga emici kaplamalara nüfuz edebilir.
 
Bununla birlikte bazı uzmanlara göre, terahertz radyasyonu havada azaldığı için etkili radar menzili düşüktür. Bu nedenle gelişmiş hayalet uçakları ve görsel menzil dışındaki saldırıları başlamadan önce tespit etmek yetersizdir.
 
Askeri analist olan Wei Dongxu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Radar sistemi ayrıca bir uçağa veya bir dronun üzerine yerleştirildiğinde, radar operatörlerin savaş alanlarını görmelerini ve tespit edilmesi zor olacak hedeflere hassas saldırılar yapmasını sağlayacak.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika