spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Çin’in bir uzay istasyonu daha Dünya’ya düşecek

Seçtiklerimiz

Çin’in 2016 yılında yörüngeye yerleştirdiği uzay laboratuvarı Tiangong 2 (Gök Sarayı 2), önümüzdeki yıl Dünya’ya düşecek. Çin Ulusal Uzay İdaresi, laboratuvarın planlanan görev süresinin sonuna geldiğini ve Temmuz 2019’da kontrollü bir şekilde Yeryüzü’ne indirileceğini açıkladı.
 
Çin’in bir diğer uzay laboratuvarı Tiangong 1, hatırlayacağınız üzere bundan altı ay önce Dünya’ya düşmüştü. Ancak inişin kontrolsüz bir şekilde gerçekleşmiş olması nedeniyle Çin Ulusal Uzay İdaresi tüm dünyadan ciddi anlamda eleştiri toplamıştı.

Uzay ajansı, yine bu tarz bir problemle karşılaşmamak adına Tiangong 2’yi hala fonsiyonel olmasına rağmen Yeryüzü’ne indirme kararı aldı.

 
Deneysel bir uzay laboratuvarı olan Tiangong 2, 15 Eylül 2016’da Çin’in Long March-2F T2 isimli roketiyle yörüngeye fırlatılmıştı. Fizik, tıp ve biyoloji alanlarında birçok deneyin gerçekleştirildiği mini uzay istasyonu ayrıca iki taykonota da ev sahipliği yaptı.

Shenzhou 11 görevi dahilinde Gök Sarayı’na gönderilen iki taykonot, uzayda tam 32 gün geçirdikten sonra Dünya’ya dönmüştü. Bu görev Çin uzay araştırmaları tarihinin en uzun insanlı görevi olarak tarihe geçti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika