spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Çin’deki ICAO Zirvesine Türkiye Başkanlık Etti

Seçtiklerimiz

ICAO 2. Gelecek Nesil Havacılık Profesyonelleri (NGAP) Zirvesi’nde "Ulusal NGAP Stratejisi Belirleme” konulu panel, ülkemizin başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Çin’in Shenzhen kentinde 12-14 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenen zirveye ülkemizin yanı sıra Güney Afrika Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Sivil Havacılık Genel Müdürü, RF ICAO Konsey Üyesi, ICAO ANC Başkanı, Sri Lanka Genel Müdürü, Gürcistan CAA Genel Müdür Yardımcısının da aralarında bulunduğu ICAO üyesi 32 ülkeden üst düzey temsilci katıldı.
 
Zirvenin 5. Oturumunda “Ulusal NGAP Stratejisi Belirleme” konulu panel, ülkemizi temsilen zirveye katılan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN başkanlığında gerçekleştirildi.

Çin ve Singapur Sivil Havacılık Teşkilatı Temsilcileri, Uruguay ICAO Konsey Üyesi, EASA Çin Temsilcisi ve Kore Ulusal Taşımacılık Üniversitesi Öğretim Üyesinin de konuşmacı olarak katıldığı panelde ulusal NGAP stratejisinin belirlenmesinde devlet, üniversite ve sektör işbirliğinin önemine işaret edildi. 

İlgili tüm paydaşlar arasında yakın işbirliğinin olmazsa olmaz olduğunun altı çizilen panelde, stratejik plan için uygun ve detaylı bir planlamanın yapılması gereğine de vurgu yapıldı. Ayrıca, bu alanda teknolojinin yeniliklerinin kullanılmasının gerekliliği de ifade edildi.

 
EUROCONTROL, EASA gibi uluslararası bölgesel sivil havacılık kuruluşları ile IATA, ACI, CANSO, IFALPA, IFATCA gibi global mesleki kuruluşlarının temsilcileri ile toplamda 180 civarında üniversite öğrencisinin  katıldığı zirveye, Kapadokya ve THK Üniversitelerinden öğretim üyelerimiz  ile THY Pekin Müdürü de katılmıştır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika