spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Çin’de milyonlarca kişiye uçak kısıtlaması

Seçtiklerimiz

Çin’de yasa dışı seyahat ettikleri gerekçesiyle 2 milyon 740 bin kişinin uçak ve hızlı tren kullanımından men edildiği bildirildi.
Çin Yüksek Halk Mahkemesi (SPC), yasa dışı yollarla bilet temin ettiği belirlenen 7 milyon 280 bin kişiye uçak ve hızlı trenle seyahatte kısıtlama getirildiğini, 2 milyon 740 bin kişiye ise men cezası verildiğini duyurdu.
 
 
Kamu güvenliği makamları ve bankaların dahil olduğu soruşturmalar sonucu ceza uygulanacak 7 milyon 490 kişiye gerekli tebliğin yapıldığı, diğerlerine de ulaşılmaya çalışıldığı belirtildi.
Ülkedeki mahkemeler, kullandığı bilgi-işlem teknolojileriyle yasa ihlallerini kimlik kartı ve pasaport bilgilerinden tespit ederek ceza ya da kısıtlamalar uygulayabiliyor.
 
Mahkeme kararıyla ceza alan kişilerin, tamamı devlet kontrolünde olan havayolu ve demiryolu şirketleriyle iş birliği yapılarak bilet almaları engelleniyor.
 
Ülkede uçak seyahatlerinin yanı sıra tren yolculukları için de hem bilet alırken hem de istasyonlarda güvenlik görevlilerine kimlik ibrazı şartı bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika