spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Çin, Afrika’nın yeni nesillerini havacılıkta eğitiyor

Seçtiklerimiz

Çin, Afrika’nın karayolu, demiryolları ve havalimanlarının inşasının ötesine taşıyor ve kıtanın ulaştırma ve havacılık sektörlerine bir bütün olarak yatırım yapıyor.

Çin yetkilileri bu yıl başlarında Afrika’nın 500 havacılık personeli Çin’den her yıl eğitim almaya başlayacaklarını bildirdiler. Kıtada 20’den fazla Çince çalıştırılan tarımsal eğitim merkezi ve Konfüçyüs merkezleri olmak üzere 40’ı aşkın Çin dil okulu bulunmaktadır.

 

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi geçen hafta yaptığı açıklamada, hükümetinin önümüzdeki on yılda Çin’de çalışmak üzere Afrika yetkililerine 10.000 burs teklifinde bulunacağını söyledi. İngiltere, İngilizce konuşulan ülkelerden İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri öncesinde Afrika öğrencileri için en iyi yer.
 
Eğitim odağı diplomatik bir strateji olsa da, Çin Başkanlarından Xi Jinping, 2015 yılının sonlarında meslek okullarının kurulmasını önümüzdeki üç yıl boyunca kendi kıtasında en önemli önceliklerinden biri haline getireceğini belirtti: mali yararlar da var.
Afrika’nın havacılık sektörünü genişleterek Çin, sivil ve askeri uçaklarının satışından faydalanacak.

Çin havayolları, Kenya, Etiyopya, Güney Afrika ve Mauritius’tan doğrudan uçuşlarla Afrika ve Çin arasında zaten yolcu taşımaktadır.

 
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika