spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Çıldır, 20 yıl dolmadan sivil uçuşlara açılamaz

Seçtiklerimiz

Çıldır Havalimanı’nın sivil uçuşlara açılması için 20 yıllık sürecin dolması gerektiğine dikkati çekerek, iktidar milletvekillerinin Çıldır Havalimanı ile ilgili vaatlerinin doğru olmadığını söyleyen Depboylu, “Doğruları söyleyip, Çıldır Havalimanı’nın eğer o dönemde de şartlar elverirse ancak 20 yıl sonra sivil uçuşlara açılacağını açıkça ifade etmeliler. Ortada THY ile imzalanmış bir protokol ve kira sözleşmesi var. Bu süre zarfı dolmadan Çıldır Havalimanı’nın sivil uçuşlara açılmasının ben mümkün olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

 

“SÖZLEŞME İMZALANMADAN ÖNCE HAREKETE GEÇİLMELİYDİ”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde, Aydın-Çıldır Havalimanı’nın pilot eğitimi için işletilmesine yönelik Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile THY arasında gerçekleşen kira sözleşmesini hatırlatan Depboylu, “THY’ye kiralanan Çıldır Havalimanı’nın sivil uçuşlara açılması noktasında 20 yıl dolmadan herhangi bir gelişme yaşanması mümkün değildir. Hal böyleyken iktidar milletvekillerinin vaatleri gerçeği yansıtmıyor. 20 yıl sonra kira sözleşmesi sona erecek. Ortada bu sözleşme varken yani süreç tamamlanmadan Çıldır Havalimanı’nın sivil uçuşlara açılması çok zor. Bu gerçeğe rağmen iktidar milletvekilerinin Çıldır Havalimanı ile ilgili vaat vermeleri ne kadar doğrudur? Sonuçta 5 yıl önce imzalanmış bir kira sözleşmesi var. Bu sözleşme imzalanmadan önce harekete geçilmeliydi” diye konuştu. 

 

“EN AZINDAN KARGO UÇAKLARINA AÇILSIN”

İmkan ve şartlar elverirse Çıldır Havalimanı’nın halihazırda en azından kargo uçakları için elverişli hale getirilmesi gerektiğinin de altını çizen Depboylu, “İktidar milletvekilleri Çıldır Havalimanı’nın en azından kargo uçakları için elveriş hale getirilmesine katkı sağlamaları gerekiyor. Sivil uçuşlara açılmasının nasıl olsa 20 yıl daha mümkün gözükmediği ortada.  Şu süreçte kargo uçaklara açılması  doğru bir adım olacaktır” dedi.

 

“İLERİDE ÖZEL JETLERİN İNMESİNE DE İMKAN SAĞLANACAK”

Öte yandan Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde gerçekleşen kira sözleşmesi töreninde yaptığı konuşmada da Çıldır Havalimanı ile ilgili olarak ileri özel jetlerin inmesine de imkan sağlanacağını işaret etmişti. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada sözleşme nedeniyle THY’yi tebrik ederek, “İnşallah bu atılan adım, THY’nin son yıllarda yakaladığı ivmeyi devam ettirmesine katkıda bulunacak. Tabii Aydın ilimiz için de çok önemli bir adım. Çünkü şu an itibariyle bu havaalanı, her ne kadar eğitim amaçlı kullanılacak olsa da ilerleyen dönemde belki buraya özel jetlerin inmesine de imkan sağlanacak. En azından o çerçevede THY, bu faaliyetlere katkıda bulunacak” demişti. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika