spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Cengiz Topel Charter uçak seferleri için üs olmalı

Seçtiklerimiz

MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili bir kez daha teklif getirdi. Cengiz Topel Havaalanının charter uçak seferleri için kullanılan bir üs olması gerektiğini söyleyen Körfez Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Türkkan, bu önerisinin daha önce Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından benimsendiğini ancak AK Parti Kocaeli Milletvekillerinin buna karşı çıktığını anlattı.

2011 yılı Kasım ayında sivil uçaklara açılan Cengiz Topel Havaalanı’nın eksiklerinin bir türlü tamamlanamadığını söyleyen Türkkan, “Birkaç uçuş yapıldıktan sonra kapsına kilit vuruldu. Kocaeli de, havaalanı olan ama yolcusu olmayan bir sanayi kenti olarak tarihe geçti. Bu durumu geride kalan yasama döneminde gerek Genel Kurul konuşmalarımda gerek verdiğim soru önergeleriyle parlamentoda sık sık dile getirmeye çalıştım.

Türkiye’nin en büyük sanayi kentinde faal olmayan bir havaalanı olmasını ben bu şehrin milletvekili olarak yakıştıramıyorum. Tramvayı olan ama hattı olmayan Kocaeli’nin aynı şekilde havaalanı var ama yolcusu yok. Cengiz Topel’de in, cin top oynuyor. Kargalara ev sahipliği yapıyor. Sahipsiz sokak köpekleri ölmeleri için Cengiz Topel Havaalanına bırakılıyor. Görevli personel mesleklerini unuttu, paslandılar. Milyonlarca dolarlık yatırım Kartepe ilçemizde mostralık olarak duruyor.

Yazıktır, her şeyden önce de günahtır. Cengiz Topel Havalimanı’nı charter seferler ve özel uçaklara tahsis edilmesini Eski Ulaştırma Bakan’ı Lütfi Elvan’a önerdim. Bu şekilde Kocaeli’nin turizm geliri elde edeceğini ve havaalanının aktif hale geleceğini söyledim. Sayın Bakan böyle bir öneriyi bugüne dek kimsenin getirmediğini söyleyerek benimsemişti. Ancak AK Parti’nin Kocaeli Milletvekilleri bu öneriye karşı çıkarak incelettirmediler. Olan yine Kocaeli’ye ve halkına oldu” diye konuştu.

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın seçim çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Türkkan her gün ayrı bir ilçede program yapıyor. Son olarak Kartepe’ye giden MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, burada da ev ve esnaf ziyaretleri yaptı. Kamyoncu esnafıyla da bir araya gelen Türkkan, geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de esnafın yanında olacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika