spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Çelik; Uçak Seferleri Mutlaka Başlamalı

Seçtiklerimiz

TÜRSAB Çanakkale Körfez YTK Başkanı Ahmet Çelik sona eren İstanbul Çanakkale uçak seferleri ile ilgili açıklama yaptı. Basın mensupları ile TURSAB Çanakkale Şubesi’nde bir araya gelen Çelik, turizmciler olarak iptal edilen İstanbul Çanakkale uçak seferlerin bir an önce başlamasını istediklerini söyledi.

2018 Troya Yılı dolayısı ile Çanakkale’nin ciddi bir emek sarf ettiğini belirten Çelik, Troya Antik Kenti, Troya Müzesi, Tevfikiye-Arkeo Köyü çalışmalarında sona gelinerek Çanakkale’de ciddi bir turizm vizyonu oluştuğunu söyledi. Çanakkale’nin turizmde büyük bir vizyon oluşturmuşken uçak seferlerinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Çelik; “2018 Yılında biz turizmciler başta olmak üzere basınımıza, yerel halk kadar ülke çapında topyekûn 2018 Troya Yılı ile ilgili ciddi bir emek sarf ettik.

Sonuçları ortada Troya Müzesi bitti, Tevfikiye Köyü’nün Arkeo Köy olma süreci tamamlanmak üzere. Kumkale Ovası’nda Alan Başkanlığı’nın ve Çanakkale Valiliği’nin faaliyetleri var. Çanakkale şehrinden karanlık Liman hattı yolu tamamlandı.

Dolayısı ile bölge artık hayal ettiğimiz ayrı bir destinasyon olma özelliğine kavuşmak üzere sona yaklaştık. Sona yaklaşmışken Çanakkale’ye uçak seferlerinin olmaması çok büyük bir eksiklik” dedi. Açıklamasında;

 
 “Çanakkale çok ciddi bir turizm destinasyonu haline geldi”


2018 Troya Yılı’nın Çanakkale Bölgesine ciddi bir dinamizm kattığını belirten Çelik; Yarım Milyona yakın insanın Troya Antik Kenti’ni ziyaret etmesini bekliyoruz. Müzemiz tamamlandı ve ziyarete açıldı.

Ciddi bir talep görüyor. Misafir sayısı gittikçe artıyor. Truva Antik Kenti, Assos, Çanakkale şehir merkezi, Gelibolu Yarımadası’nda ulaştığımız noktada Çanakkale şehri çok ciddi bir turizm destinasyonu haline geldi. Alt yapımızda Devletimizin kıymetli katkıları ile sona ulaştık. Az bir beklentimiz olan kısımlar kaldı.

Truva Bölgesi apayrı bir destinasyon ve cazibe merkezi olarak bugün Çanakkale’nin ve Türkiye’nin çok kıymetli bir turizm güzergahı haline geldi. Yine bu yıl başlayan Midilli seferleri ile Midilli Adasına gelen Avrupalı – Amerikalı turisti bölgeye çekmek ile ilgili olarak feribot seferlerinin başlaması şehrimize çok büyük bir dinamo gücü katacaktır. Midilli seferleri ile ilgili hayalimiz şuydu; Midilliye günde 10 uçak seferi var.

Midilli’nin Merinos Bölgesi Assos’un tam karşısında. Esas almak istediğimiz müşteri Avrupa müşterisi. Ortalama 6 gece konaklıyorlar. Bu turistleri Çanakkale’ye almak istiyoruz. Bu vesile ile bunları önümüzdeki sene daha fazla alacağımıza inanıyoruz. Şu an turizmde fuarlar mevsimine girdik. Önümüzde İzmir Travel Turkey var. Sonra EMITT var. Uluslararası fuarlara katılımımız devam edecek” dedi. 

 
“Çok şiddetli bir şekilde uçak seferlerine ihtiyacımız var”


Çanakkale’de çok önemli bir eksik olduğunu belirten Çelik; “Çanakkale-İstanbul seferlerimiz artık sona erdi. Çok şiddetli bir şekilde uçak seferlerine ihtiyacımız var. Uluslararası entegrasyonu tamamlayabileceğimiz destinasyon olarak en uygun zemin İstanbul üzerinde tüm dünya ile bağlantıdır.

Dolayısı ile bizim İstanbul ile olan uçak yolumuzun bağlantısı eksik kalırsa, turizm için çok önemli bir ayağı kaybetmiş oluyoruz. Deniz, hava, kara olarak düşünürsek, kara yolunda zaten Avrupa’ya bağlıyız. Yunanistan, Bulgaristan ve Midilli seferlerimizden ötürü karayolu ile ilgili yakın tarihte bitecek olan köprümüz ile bunu ciddi manada tamamlamış oluyoruz.

Deniz yolu ile ilgili yine Midilli ile olan seferler, deniz ulaşımı anlamında beklentiyi karşılayacak seviyede. Uluslararası entegrasyonu tamamlayabileceğimiz hava yolu ise sadece Ankara hattı ile sınırlı. İzmir-İstanbul üzerinden uçak seferinin olmadığı bir Çanakkale düşünülemez. Kısa zamana kadar turizmin kavşağı olacak olan Çanakkale şehrine, İstanbul’dan uçak seferlerinin mutlak suretle başlaması gerekiyor. Anzak Günü törenleri yaklaşıyor.

25 Nisan’da Anzak Günü törenlerinde THY Avustralya direk seferleri başlayacak. Biim bu entegrasyonu tamamlamamız için mutlaka İstanbul uçak seferlerinin olması gerekiyor. Yeni açılacak olan hava limanı ile birlikte, THY’nin bir uçağının Çanakkale hattına konulması ile ilgili daha önce görüşmüştük. Biz, turizmciler olarak bu uçağı ve İstanbul uçak seferlerini geri istiyoruz.

Bizim bu konuda üzerimize düşen görev ne ise, yapmamız gereken ne ise yapmaya hazırız. Yetkililerin, amirlerimizin, yerel yöneticilerimizin, Devletimizin bu konuda bize destek olmasını bekliyoruz. Uçak seferlerinin tekrar Çanakkale’de başlamasını istiyoruz.

Atatürk Hava Limanı kısa bir zaman sonra kapanacak. Seferler 3’üncü Havalimanı’ndan devam edecek. Bu fırsatı kaçırmamız gerekiyor. Sabiha Gökçen ya da yeni havalimanı olur fark etmez ama kısa bir zaman içerisinde ivedi Çanakkale uçak seferlerinin başlaması gerekir” dedi.

  
“Biz inanıyoruz ki; bu konu kısa sürede çözülecektir”


2018 Yılında biz turizmciler başta olmak üzere basınımızdan yerel halka kadar ülke çapında topyekûn 2018 Troya Yılı ile ilgili ciddi bir emek sarf ettik. Sonuçları ortada. Troya Müzesi bitti, Tevfikiye Köyü’nün Arkeo Köy olma süreci tamamlanmak üzere. Kumkale Ovası’nda Alan Başkanlığı’nın ve Çanakkale Valiliği’nin faaliyetleri var. Karanlık Liman hattı yolu tamamlandı.

Dolayısı ile bölge artık hayal ettiğimiz ayrı bir destinasyon olma özelliğine kavuşmak üzere. Dona yaklaştık. Sona yaklaşmışken Çanakkale’ye uçak seferlerinin olmaması çok büyük bir eksiklik.  Dünya standardında önemli bir yeri olan uçak seferlerinin önemi bu kadar barizken, İstanbul’a havadan ulaşamıyor olmamız turizmciler olarak bizleri maalesef üzüyor.

Bizim yurt dışından yürütmek istediğimiz turistlerin tamamını getireceğimiz en önemli hat havayolu hattıdır. İstanbul ile entegrasyon tamamlanırsa, diğer ülkelerdeki müşterileri de Çanakkale şehrine daha kolay getirebiliriz. Herkesten beklentimiz, herkesin kendi mecrasında bu konuyu dile getirmesi.

Biz inanıyoruz ki; bu konu kısa sürede çözülecektir. 2018 Yılı’nı Troya yılı ilan ettirmiş bir Çanakkale şehri var. Milletvekillerimiz ile yerel yöneticilerimiz ile Çanakkale Valiliğimiz ile Alan Başkanlığımız ile hep birlikte bu başarıya imza attık. Ben yine birlikteliğin, bütünlüğün İstanbul uçak seferleri içinde gösterilmesini istiyorum.

İstanbul’a olacak olan uçak seferlerinin 2019 yılında sezon başlamadan başlamasını istiyoruz ki, bölgemize daha fazla insanı çekmek arzusundayız. Alt yapımız artık tamamlanmak üzere. Tam görücüye çıkacağımız zamanda, uluslararası ve ulusal anlamda vitrinize etmeye çıkacağımız zamanlarda uçak seferlerimizin olmuyor olması bizi yaraladı.

Bu konuda gerekli adımların atılmasını ve gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Umarım kısa sürede tamamlanır” dedi.   

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika