spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Çelebi Havacılık Holding’te Bünye İçi Hisse Devri

Seçtiklerimiz

Çelebioğlu Ailesi ortakları olan Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu, şirkette ayrı hisselere sahip. Çelebi Havacılık Holding Can ve Canan Çelebioğlu’nun hisselerinin yüzde 50’şer payını Hollanda’da bulunan Alpha Airport Services’e devretti.

Çelebi Hava Servisi tarafından KAP’a bildirilen açıklamada şu sözler yer aldı; "Şirketimizin ana hissedarı Çelebi Havacılık Holding A.Ş.(Holding) ortakları Çelebioğlu Ailesi (Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu) (Aile) tarafından Şirketimize yapılan bilgilendirmeye göre; "Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu Holding’te ayrı ayrı sahip oldukları 1.940.250 TL nominal değerli 1.940.250 adet A Grubu nama yazılı payları (Aile toplam 3.880.500 adet A Grubu payları), Can Çelebioğlu ve Canan Çelebioğlu’nun sermayesinde yüzde 50’şer paya ve yönetim kontrolüne sahip oldukları Hollanda’da mukim Alpha Airport Services B.V. unvanlı şirkete 20 Mart 2018 (bugün) tarihinde satıp devretmişlerdir."

25 milyar 870 milyon lira sermayesi olan Çelebioğlu Havacılık Holding’de Can Çelebioğlu’nun hisselerinin oranının yüzde 25’ten yüzde 17.5’e gerilediği belirtildi. Canan Çelebioğlu hisselerinin oranı da yüzde 25’ten yüzde 17.5’e düştü. Can ve Canan Çelebioğlu tarafından ortak kontrol edilen Alpha Airport Services şirketinin oranı ise yüzde 15 oldu. Zeus Aviation Services B.V.’nin yüzde 50’lik hisse payı aynı kaldı.

 
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika