spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Bursalı şirket 200’den fazla uçak sattı

Seçtiklerimiz

Bursalı bir firmaya ait AQUILA’nın (Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165-230 bin avro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şimdiye kadar 200’ün üzerinde satış yaptıklarını bildirdi.
 
Gökçen, Almanya’dan satın aldığı AQUILA uçak firması ve devam eden üretimleriyle ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi üyelerine brifing verdi.
 
ÜRETİM 42 KİŞİYLE YAPILIYOR
 
Bursa’nın, uçak üretiminde de pay almasını sağladıklarını ifade eden Gökçen, AQUILA’da uçak üretiminin tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. 42 kişiyle üretim yaptıklarını aktaran Gökçen, ayda iki uçak imal ettiklerini belirtti.
 
Ürettikleri AQUILA 211 model uçağın iki kişilik ideal bir eğitim uçağı olduğunu vurgulayan Gökçen, şunları kaydetti:
 
EN FAZLA SATIŞ YAPILAN 3 ÜLKE
 
"Değeri 165-230 bin avro arasında değişen uçaktan şimdiye kadar 200’ün üzerinde satış yaptık. Avrupa Havacılık Dairesinden aldığımız onay sayesinde tüm Avrupa’ya satışın önünü açtık. En fazla Almanya, Fransa ve Avusturya’ya satış yapıyoruz. Royal Air Force (RAF) için yetiştirilecek pilotların eğitimlerini yapan Tayside Havacılık’a da 5 adet uçak satışı yaptık. Burada jet pilotları tarafından test edilen uçaklarımız, tam not aldı."
 
Gökçen, BTSO’nun ortaya koyduğu vizyonun ve sektörde sinerji oluşmasını sağlayan kümelenme çalışmalarının önemini vurgulayarak, BTSO ile UHS kümelenmesine kendilerine yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu da katıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika