spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Bursa Uçak Üretimine Hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı havacılığın merkezi yapmak için harekete geçti. Kasım ayında Uludağ Üniversitesi’yle protokol imzalayarak üniversite pistinin sivil uçuşlar ve imal edilecek uçaklar için kullanılabilmesinin önünü açan Belediye, özel sektör eliyle uçak üretilmesi için de düğmeye bastı. Bursalı B-Plas ve İğrek Makine, Almanya merkezli Aquila şirketini 1,5 milyon euroya alarak iki kişilik uçak üretimine başlamaya hazırlanıyor.

 

 
EN ÇOK SATILAN MODEL
 
Tek motorlu uçaklar imal eden şirketin en çok satan modellerinin başında 210 serisi geliyor. Farklı modellere sahip ailede, iki kişilik uçak, tamamen kompozit yapıya sahip. Uçaklar ayrıca pilotaj eğitiminde de kullanılabiliyor. Konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin 2023 hedefl erine ulaşmasının kendi markalarını çıkarmasına, katma değerli, teknolojik ürünler üretmesine bağlı olduğunu vurguladı.
 
 
 
Bu çerçevede belediye olarak yerli tramvay üretimini desteklediklerini hatırlatan Altepe, Bursa’da bugün tramvay, metro ve hafif raylı sistem araçlarının üretilerek dünya pazarlarında boy gösterdiğini söyledi. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika