spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Bursa’nın hava filosu genişliyor

Seçtiklerimiz

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, BURULAŞ Havacılık bünyesindeki iki deniz uçağının ardından ABD’den alınan 6 kişilik uçakla deniz, sahil ve çevre kirliliği denetimleri, özel fotoğraflama ve hava taksi hizmeti verilecek.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni uçağın ilk uçuşuna katıldı. Pilot Oben Oğultarhan nezaretinde yapılan deneme uçuşuna da katılan Altepe, sadece şehir içinde değil şehirler arası anlamda da Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.
 
Bursa’nın hava ulaşımında hak ettiği noktalara çıkarılması için başta özel firmalar olmak her kurum ve kuruluşa önemli görevler düştüğünü vurgulayan Altepe, "Havacılığın yaygınlaştırılması, toplumun tüm kesimlerine sevdirilmesi için BURULAŞ bünyesindeki çalışmalarımız devam ediyoruz. Bu doğrultuda elimizdeki taşıt filosunu da güçlendiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Altepe, Yenişehir ve Yunuseli havaalanlarının canlanması, sivil kuruluşların havacılığa özendirilmesini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Havacılık, Bursa için geç kalınmış bir alan. Oysa gökyüzü bomboş. Her türlü seyahat için bizi bekliyor. Aldığımız bu yeni uçakla gerek deniz ve sahil kirliliği gerekse çevre kirliliğine yönelik her türlü hava denetimi yapılabilecek. Bunun yanında hava taksi olarak ulaşım hizmeti verecek. Bundan sonra da alacağımız yeni uçaklarla hava ulaşımını olması gereken seviyeye çıkaracağız."
 
ABD’den alınan ve Kanada, İzlanda ve Avrupa üzerinden uçarak Bursa’ya getirilen son model Cessna 206 tipi uçak, sahip olduğu oksijen destek sistemi sayesinde 22 fit yüksekliğe kadar çıkabiliyor. VİP konfigürasyonundaki uçak her türlü hava koşulunda uçuş yapabildiği gibi 4-4,5 saat havada kalabiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika