spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

BTA Group’tan ‘Tadında Anadolu’ etkinliği

Seçtiklerimiz

BTA Group, Anadolu yemek kültürünün mirasını koruma, geliştirme ve tanıtma fikriyle doğan "Tadında Anadolu", "Anneler Günü" için özel bir etkinlik düzenledi.
 
BTA Group’un yaptığı açıklamaya göre 5-6-7 Mayıs tarihlerini kapsayan, İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminalinde bulunan "Tadında Anadolu" restoranında gerçekleştirilen etkinlikte "Amesia Çalışan Arı Kadınlar Grubu"nun hazırladığı Amasya yemekleri ve yöresel ürünler misafirlerin beğenisine sunuldu. 
 
 
Yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, "Tadında Anadolu markamızla Anadolu mutfağının yöresel zenginliklerini herkese duyurmak, yok olmaya yüz tutan ürünlerini yaşatmak amacıyla yola çıktık ve her zaman yerel üreticileri destekleyen bir anlayış benimsedik. Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin titizlikle hazırladığı yöresel ürünleri toplayarak tüketicilerle buluşturuyoruz. Anneler Günü özelinde kadın üreticilerle bir arada olmaktan ve onların gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Üç gün süren etkinlikte çömlekte keşkek, tavuklu herse, haluçka, pezik sapı turşusu, cevizli bat, kuzu etli madımak aşı gibi Amasya mutfağının özel tatlarıyla adeta bir lezzet şöleni yaşandı. Ayrıca yine Amesia’nın ürettiği yaş tarhana, kuşburnu marmelatı, küp çökelek, haşhaşlı çörek, katık, alıç marmelatı, katmer peyniri, madımak konservesi, alıç sirkesi, kabaklı pancar pekmezi, sap turşusu gibi 50’nin üzerinde yöresel ve doğal ürün de büyük ilgi gördü. 
 
"Tadında Anadolu"nun misyonu ve sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde yapılan etkinlikte yer alan "Amesia Çalışan Arı Kadınlar Grubu", toplumsal ve ekonomik hayatın içinde üreterek var olmak isteyen kadınları desteklemek amacıyla Amasya’nın Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerine bağlı bazı köylerden seçilen 16 üretici temsilcisiyle kuruldu. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika