spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Borajet’ten İddialarla İlgili Açıklama

Seçtiklerimiz

Borajet Havayolları Tarihçesi

Borajet Havayolları’nın kurucusu ve sahibi ABD’de yaşayan bir Türk işadamı olan Yalçın Ayaslı’dır.
 
Ayaslı, Türkiye’deki turizme yönelik bazı yatırımlarının yanı sıra, ülkemizdeki “Bölgesel Havacılık” alanındaki ihtiyacı karşılamayı esas alarak, daha önce başka yatırımcılar tarafından kurulmuş bir şirket olan ve “hava taksi” lisansına sahip “Ovair Uçak Bakim Onarım ve Havacılık Ticaret Ltd. Şti” nin tamamını devren satın almıştır.
 
Söz konusu şirket, “Borajet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakim Onarım ve Tic. A.Ş. “ olarak hızla yeniden yapılandırılmış ve mülkiyeti tümüyle Yalçın Ayaslı’ya ait bir kuruluş olarak Borajet Havayolları markasıyla 2007 yılından itibaren Türk Sivil Havacılığının hizmetine girmiştir.
 
Yeni bir ekiple gerek kalite öncelikli uçuş hizmetleri, gerek teknik uzmanlık alanlarında hızlı bir gelişme sürecine giren Borajet Havayolları, Nisan 2013’ten itibaren Alenia Aermacchi tarafından modifiye edilen Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait ATR-72 tipi uçakların bakım hizmetlerini üstlenmiştir.
 
Mart 2014’te “Borajet Bakım Onarım ve Tic. A.Ş” nin kurulmasıyla özellikle teknik uzmanlık ve güvenirlik alanında yatırımlarını sürdürmüş ve ulaştığı yetkinlikle aynı tarihte alınan “SHY 145 Sertifikası” ile Embraer uçakları için bakım yetkisi kazanmıştır.
 
Kasım 2015’te Avrupa Sivil Havacılık otoritesi olan EASA tarafından verilmesi uygun görülen “145 Belgesi” ile Avrupa standartlarında bakım yapabilme vasfı onaylanmıştır.
 
Bu süreç içinde Haziran 2014’ten itibaren, Borajet filosundaki ATR-72 tipi uçakların yerini Embraer-190 tipi uçakların almasıyla Türk Sivil Havacılığına uluslararası terminolojide “yeni nesil” olan nitelendirilen   “ ileri teknoloji jet uçakları” kazandırılmıştır.
 
Aynı dönemde sayıları hızla artan yurtiçi ve yurtdışı uçuş hatlarıyla Borajet Havayolları Avrupa ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen bölgesel havayolu olmuştur. Uçuş ağı bugün 80 farklı noktaya ulaşmış durumdadır.
 
Borajet, Çanakkale, Edremit, Tokat, Siirt yanı sıra Ibiza, Rodos ve Trieste uçuş noktalarına tarifeli uçuş gerçekleştiren ilk Türk havayolu kuruluşudur.
 
Borajet Havayolları, tarifeli uçuşları yanında, 2010’dan beri dünyanın sayılı 12 saat uçuş menzilli uçaklarından olan Global XRS ve çok özel orta ölçekli uçaklar kategorisinde yer alan 6 saat uçuş menzilli Cesna Citation Soveregn uçaklarıyla “Private Jet Uçuşları” hizmeti de vermektedir. 2014’de kurulan Borajet Charter ise 10’u aşkın ülkede 32 uçuş noktasına ulaşmaktadır..
 
Borajet Havayolları’nın toplam çalışan sayısı günümüzde 543’e ulaşmış bulunmaktadır.
 
1 Ocak 2015 Tarihinde gerçekleştirilen bir “wetlease” anlaşmasıyla, Borajet filosundaki Embraer 190 ve 195 tipi uçaklarından bazıları Türk Hava Yolları’nın hizmetine de sunulmuştur.
 
Bu yatırımlarla eş zamanlı olarak, sporu desteklemek kurumsal ilke olarak seçilmiş, Kite Surf ve Koşu sporu gibi büyüyen bazı spor dalları özellikle desteklenmiştir.
 
Borajet Havayolları, son olarak, Ağustos 2016’de imzalanan üç yıllık bir sözleşmeyle Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından takımlarının “resmi taşıyıcısı” olarak seçilmiştir.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika