spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Borajet, İstanbul-Denizli uçak seferlerini başlatıyor

Seçtiklerimiz

Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Peker, pervaneli uçaklarla yurt içi tarifeli uçuşlar gerçekleştiren Borajet’in 23 ocaktan itibaren İstanbul – Denizli karşılıklı uçak seferlerine başlayacağını açıkladı.

Borajet’in İstanbul uçuşlarına başlaması dolayısıyla Denizli Valiliği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı katıldı.

Vali Demir, Çardak’tan İstanbul’a sadece Türk Hava Yolları (THY) ile uçuşun yapılabildiğini, Borajet’le birlikte uçuşların daha ucuza yapılabileceğini ifade etti. İş dünyasının ve Denizlililerin pahalı uçak biletlerinden şikâyetçi olduklarını, yaklaşık 1,5 aydır Borajet’le ucuza Denizlililerin uçması için görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Demir, “Denizlililer 23 Ocak’tan itibaren Denizli’den İstanbul’a, İstanbul’dan Denizli’ye çok ucuza uçabilecekler.

Haftanın beş günü sabah yapılacak uçuşlar sabah 07.30’da İstanbul Sabiha Gökçen’den Denizli Çardak Havalimanı’na olacak. İstanbul’dan havalanan uçak bir saatlik uçuşun ardından sabah 08.30’da Çardak’a inecek. Aynı uçak 08.55’te Çardak’tan havalanıp, bir saatlik uçuşla 09.55’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacak. Sabiha Gökçen Havalimanı uluslar arası uçuşların da yapılabildiği bir hava limanı olduğu için devam edecek yolcuları için bu büyük bir avantaj. Transit yolcular çok daha ucuza İstanbul Sabiha Gökçen’den yollarına devam edebilecekler. 68 kişilik uçaklarda biletler 79 lira ile 99 lira arasında satılacak.” dedi.

Borajet’e ait uçakların pervaneli uçaklar olması nedeniyle önyargıların yaşandığını belirten Kadir Peker ise Borajet’in 2,5 yıldır bölgesel uçuşlar yaptığını vurguladı. Peker, “Bölgesel uçuşlar şirketlerin tek başına altından kalkabileceği uçuşlar değil. Uçuş yaptığımız ildeki sivil toplum örgütleriyle bu konuda işbirliği yapıyoruz. Uçaklarımız pervaneli olmasına rağmen yeni uçaklar. Bölgesel olarak uçuş yaptığımız 5 uçağımızda jetlerden daha konforlu ve güvenli. Yaklaşık üç yıl öncede Denizli İstanbul ve Denizli Ankara uçuşlarına başlamıştık.

Ancak bu uçuşlar kısa sürdü. Şimdi Borajet olarak bizde uçuşlarımızı yaptığımız Sahiba Gökçen Havalimanı da çok gelişti ve büyüdü. Sabiha Gökçen uluslar arası uçakların inebildiği, Türkiye içinde transit uçuşların yapıldığı bir hava limanı oldu. Uçaklarımızın biletlerini THY bürolarından, internetten ve Borajet bürolarından satın alabilirsiniz. Yapılacak uçuşlardaki yolcu sayısına ve talebe göre yeni seferler, farklı bölgelere uçuşlar yapabiliriz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika