spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Bombardier Q400 modeli uçağının tanıtımı

Seçtiklerimiz

Türkiye’de bir süre önce özel bir havayolu şirketi tarafından başlatılan turboprop (pervaneli ) uçaklarla yapılan hava taşımacılığına Türk yolcular alışkanlık kazanırken bu tip uçak ihtiyacını karşılamak için uçak üreticisi şirketlerde Türkiye’de uçaklarını tanıtıyor.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde havayolu şirketlerine tanıtım için getirilen Bombardier Q400 Nextgen modeli uçak görücüye çıktı. Bombardier Q400 Nextgen kabin içi tavan yüksekliği, menzili ve kargo kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Doğan Haber Ajansı’na konuşan Bombardier Ortadoğu, Afrika Bölgesel Uçaklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Raphael Haddad, Türkiye’de iyi bir satış rakamı beklediklerini söyledi.Haddad Q400 Nextgen modeli uçağın oldukça ekonomik olduğunu belirterek şunları söyledi:

"En önemli özelliği ekonomik olması. Çünkü büyük uçaklarda çok fazla oturma alanı olduğu için kazançları daha düşük oluyor. Ama bu uçak hem büyük uçak gibi çok yolcu taşıyor hem de ekonomik olarak çok daha iyi. Diğer önemli özelliği tabii ki konfor. Gördüğünüz gibi bu uçak daha aydınlık. Her koltuk sırasında dışarısını gören cam bulunuyor. Aynı zamanda kokpitin son derece modern olmasının yanı sıra ayakta da rahatlıkla durabiliyorsunuz. Yanınıza el bagajınızı alıp üstlere koyabiliyorsunuz.Bir başka önemli özelliği de bu uçağın kargo bölümünün gayet geniş olması. Kargo bölümü normal büyüklükteki uçaklarla hemen hemen aynı genişlikte. O yüzden bütün bu özellikleriyle birlikte özetlemek gerekirse bu uçak Türkiye pazarı için gerçekten çok uygun."

Haddad, Türk havayolu şirketleri ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

UÇAĞIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Halen pazarda Bombardier’in Dash 8 ailesinden Q400 ve Q300 ile ATR’nin 72 ve 42 serileri bulunuyor. Modellerin koltuk kapasiteleri 45 ila 75 arasında değişiyor. Q 400 Nexgen’de koltuk sayısı 78’e kadar çıkıyor.

Uçak maksimum 2150 kilometre yol katedebiliyor.

Uçağın hızı 667 km’ye kadar çıkabiliyor. En yakın rakibinin hızı ise 511 km. Böylece bir gün de bir fazla uçuş yapılmasına imkan verebiliyor.

Led aydınlatma ve geniş pencereler uçağı daha aydınlık hale getiriyor.

Kabin üstü bagajları daha geniş ve iki el çantasını rahat alıyor.Kargo bölümü ise en yakın rakibinden yüzde 35 daha fazla.

Pratt & Whitney PW 150A motoru kullanılıyor ve modern bir kokpit dizaynına sahip

Kanat genişliği 28,4 metre,uzunluğu ise 32.8 metre.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika