spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Bombardier C Serisi değişiyor

Seçtiklerimiz

Avrupalı havacılık devi Airbus, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Kanadalı uçak üreticisi Bombardier’in C serisi üretim programına ortak olmuştu. 
 
Bu ortaklık ile birlikte projenin yönetimini elini alan firma, geliştirilmesi için şimdiye kadar 6 milyar dolar harcanan uçağın geliştirilmesi için önemli bir yatırım yapmış oldu. Şirket aynı zamanda sahip olduğu geniş satış ağı sayesinde de uçağın satışına büyük bir katkı sağlayacak.
 
Ancak edinilen bilgilere göre; Airbus, C serisini tarihin tozlu raflarına kaldırmaya hazılanıyor. 
 
Havacılık kulislerinde Airbus’ın C serisi tipi uçakları A200 ailesi olarak müşterilerine sunacağı yönünde iddialar dolaşmaya başladı. Buna göre; C serisi uçaklar bundan böyle CS100’ün adı A210, CS300 ise A230 model isimleriyle piyasaya sunulacak.
 
İddiaların ciddi olduğu ve Bombardier tarafından tasarlanan projelerin Airbus ile birlikte daha cazip noktalara geleceği ifade edilirken, Airbus tarafından konuya ilişkin resmi açıklamanın ilerleyen günlerde geleceği öğrenildi.
 
ÜRETİM BANDI ABD’DE OLACAK
 
Geçtiğimiz yıllarda A320 uçaklarını üretmek için Amerika’da bir tesis açan ve bu sayede bölgedeki maliyetleri düşük tutmayı başaran Airbus, mevcut üretim tesisine yeni bir hat daha ekleyerek C serisini de burada üretecek. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Airbus’ın Amerika’daki tesislerine milyonlarca dolar yatırım yapılacak bu sayede C serisi ‘Made in USA’ etiketiyle satılacak.
 
Uçak, Amerika’da üretileceği için de Boeing’in şikayetlerindeki temel argüman yok olmuş olacak. Aynı zamanda da ithal uçak kategorisinden çıkarak ağır vergi yükünden kurtulmuş olacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika