spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Bomba ihbarları konusunda flaş gelişme!!!

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarına 1 ayda 6 bomba ihbarı yapılmasının ardından kurulan özel ekip, notların aynı kişi tarafından konulduğu üzerinde duruyor. 
 
Türk Hava Yolları uçaklarına son bir ayda gelen bomba ihbarları üzerine THY ve Polis’in ortaklaşa kurdukları ekip tarafından konu ile ilgili bir araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre bomba ihbarlarının aynı kişi yada kişiler tarafından yapıldığı ifade ediliyor.
 
Türk Hava Yolları uçaklarına son bir ayda gelen bomba ihbarları üzerine THY ve Polis’in ortaklaşa kurdukları ekip tarafından konu ile ilgili bir araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre bomba ihbarlarının aynı kişi yada kişiler tarafından yapıldığı ifade ediliyor. 
 
Yapılan İmla Hataları Dikkat Çekiyor.
 
İstanbul-Basel ve İstanbul-Tokyo seferini yapan uçaklarda ‘Kargoda bomba var’ yazan kağıt bulunması Türk Hava Yolları yetkilileri ve polisi harekete geçirdi.
 
THY’yi binlerce dolar zarara uğratan, yolcular arasında korku yaratan ihbarcıyı yakalamak için Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği özel bir ekip kurdu. Basel uçağında bulunan notta ‘There is Bomb İn Cargo’ yerine ‘Tehere is bomb in cargo’ yazısındaki imla hatasına yoğunlaşan ekip, ihbarcının Türk olduğu şüphesi üzerinde duruyor. 
 
Yapılan İhbarlardaki Yazı Karakterleri Benzer! Aynı yerden mi çıkıyor?
 
Yazı karakterlerindeki benzerlik üzerine ihbarların aynı karanlık elden yapıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Sivil bir polis ekibi ise uçaklara yolcu olarak binip şüphelileri belirlemeye çalışıyor. 
 
Daha önce Basel uçağındaki notta parmak izinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. İhbarcının bir çalışan olabileceği ihtimali de gündeme gelmişti.
 
SON GÜNLERDE BOMBA İHBARINDA ARTIŞ VAR
 
İstanbul- Basel seferini yapan uçakta bomba ihbarı yapıldı. Uçakta ‘bomba var’ yazılı bir notun bulunması üzerine İstanbul’a tekrar döndü.
 
İstanbul-Basel seferini yapan THY’ye ait Boeing 737 tipi yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçak, Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı’na dönüş yaptı.
 
Uçak Bulgaristan hava sahasından dönerek saat 13.17’de Atatürk Havalimanı’na indi. Uçağın inmesinin hemen ardından DHMİ itfaiyesi uçağı park yerine kadar takip etti. Uçak aranmak üzere apronda güvenli bir bölgeye çekildi. Bomba uzmanı ekipler uçağa girerek kabin içinde arama yapmaya başladı. THY’nin Serik isimli JHD kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağının içerisinde ‘bomba var’ yazılı bir kağıdın bulunduğu iddia edildi.
 
BOMBA İHBARI ASILSIZ ÇIKTI
 
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Basel seferini gerçekleştiren uçağına yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın da bomba ihbarı yapılan uçakta olduğu öğrenildi.
 
Atatürk Havalimanı’ndan kalktıktan bir süre sonra tuvaletinde ‘bomba var’ yazılı not bulunan Basel uçağı, geri döndü. Saat 12.10 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yapan 737-800 tipi yolcu uçağı, boş bir alana çekildi. Emniyet yetkilileri uçağın içinde ve kargosunda yaptığı aramalarda olumsuz bir şeye rastlanmadı. Ayrıca uçağın yolcuları da Atatürk Havalimanında özel bir bölüme alınarak tek tek arandı. Aramalar uçakta olumsuz bir duruma rastlanmadı.
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın da bomba ihbarı yapılan uçakta olduğu öğrenildi. Twitter hesabından konuyla ilgili bilgi paylaşan Türkkan, ‘Basel’e gitmek için Atatürk Havalimanı’ndan bindiğimiz THY uçağı, bomba ihbarı üzerine kalktıktan bir saat sonra geri dönmek zorunda kaldı. Kabin memuru arkadaşların arka taraftaki tuvalette buldukları bir dosya büyüklüğünde kağıtta uçağa bomba yerleştirdiğini yazmışlar. En son Sao Paulo uçağında da böyle bir ihbarın yapıldığını ifade eden yetkililer, son dönemde bu tür ihbarların arttığını ifade ettiler. Umarım ve dilerim ki, bu ihbarlar bir gün gerçek çıkmaz’ diye yazdı.
 
Türk Hava Yolları’nın, Basel yolcularını başka bir uçakla göndereceği belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika